Напуснал партията на Трифонов: Слави се крие, Тошко коли и беси

0

На 42 години съм и никой в живота ми досега не си е позволявал да се държи по такъв арогантен начин с мен. Така започва изповедта си пред Lupa.bg един от напусналите партията на Слави Трифонов – областният координатор до вчера за Монтана Георги Йорданов.

Вчера той изпрати „кърваво“ писмо до Дългия, за да обясни как е бил репресиран от неговия заместник Тошко Йорданов и защо се оттегля от „Има такъв народ“. Пред медията ни той обясни, че е виждал Трифонов един единствен път – при учредяването на формацията и от тогава дори не се е чувал с него. Цялата организация в страната държали лично сценаристът и оргшефката Виктория Василева, бивш кадър на СДС.

„Срази ме арогантното държание към Йорданов към нас. Преди не го усещах, може други да са го знаели, може мен да е държал настрани, защото изказвам мнение. Явно някои в партията са по-приближени и любими на ръководството от други“, коментира монтанчанин. От ИТН той е очаквал да работи за политика в услуга на хората, различна от предлаганата досега от традиционните партии. „А срещнах задкулисие. Щом се стигна да ни заповядват… Вижте, ние влязохме в тази партия на доброволни начала, за да се опитаме да решим проблемите – всеки от нас за неговия регион. Нямам против никого в листата, сигурно в нея има кадърни хора“, добавя разочарованият вече бивш координатор.

Но признава, че е бил силно огорчен от поставянето на адвокат Пламен Абровски начело на партийния списък.

    „При положение, че такива хора са живели досега в София, какво ще направят, например, за Монтана? Никой от ръководството не ме запозна с него“, възмутен е Йорданов.

И твърди: „Никой от нас, дошъл в организацията, не е имал намерение да става депутат или да има задкулисни цели. Обидени сме, че никой не ни попита каква е визията ни“.

На въпрос дали е получил обаждане от Тошко Йорданов или от Слави Трифонов след вчерашното му писмо до „Одрин“ 70 в София, той отговори, че само Виктория Василева се свързала с него и му обяснила, че така „щяло да бъде няколко месеца, а на следващите избори сме щели да си сложим наши хора“. „На кои следващи избори питам аз“, коментира досегашният монтански координатор. 

„Аз си изпълних задълженията, подадох си заявленията в РИК, събрах общинските координатори за събранието (което продължи 10 минути). На което събрание ни беше казано, че ако някой се опита да стане депутат с преференции, лично Тошко ще му почерни живота“, разкрива още от кухнята на ИТН Йорданов.

    Казва и че не е взел стотинка от Трифонов, а напротив, бил е длъжен сам да се финансира – и той, и колегите му. „Ръководството ми постави задача да събера 10000 лева от членски внос, който е 10 лева. В условия на пандемия и безработица“, ядосва се той.

Попитан дали Трифонов ще се ангажира в предизборната кампания, той отвърна лаконично: „Хората от селата искаха да го видят. Да каже той за партията. А аз от месеци им обяснявам едно и също: „Г-н Трифонов не се чувства добре. Нещата се ускориха, не може да обикаля и 2 години да правим кампания. Ще дойде друг от ръководството, вие гласувайте“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече