Разярени от листите на Демократична България костовисти питат: Защо номадът Зеленогорски е №1 в Плевен, а мижавият Стоян Михалев – във Варна?

0

Тъмносините гневни, че Мартин Димитров и Петър Славов не са начело в нито един район

Тъмносини симпатизанти и хора от ДСБ скочиха остро срещу вече готовите листи на „Демократична България” и основните играчи в тях, повели партийните списъци в ключови избирателни райони. Трън в очите на костовистите се оказа най-вече бившият кмет на Плевен Найден Зеленогорски, който е водач на листата в града. Някогашният кмет на града не е член на ДСБ и ДБ, но все пак бе избран да води битката за топ региона.

„Зеленогорски е номад, какво прави той в Плевен?”, разярени са десните избиратели. „Нито аз, нито приятелите ми, с които разхождам кучето знаят кой е Зеленогорски”, бе саркастичен друг симпатизант на ДБ. Други бяха още по-яростни и нарекоха екскмета на Плевен политически ибрикчия и представител на продажната номенклатура.


Десните стигнаха до извода, че Зеленогорски има тъмна репутация в Плевен, подобна на тази на бившия премиер Иван Костов в държавата.

Те припомниха, че той бе част от елита на СДС, после премина в ДБГ на Миглена Кунева, но напусна, след като партията реши да подкрепи Мая Манолова за кмет. Сега е съюзник на ДБ със собствената си формация ДЕН.


В същото време недоволните не могат да се примирят защо топ дуото от ДСБ – икономистът Мартин Димитров и адвокатът Петър Славов – едни от най-утвърдените и популярни имена вдясно – политици с експертиза и много активни, не фигурират никъде като водачи на листи.

Двамата бяха най-упоритите борци за машинното и дистанционно гласуване и дори заведоха дело срещу ЦИК.
Мрежата кипеше от недоволство, докато се изясни, че бившият лидер на СДС и Петър Славов ще са част от столичните листи, но гневът на симпатизантите така и не стихна. „Уикенд” се свърза с тъмносиния адвокат, но Славов така и не пожела да коментира защо политически играчи от техния мащаб не са избрани да водят листи. В крайна сметка, ДБ отреди 5-то място за Мартин Димитров в 24-и МИР в София и същата позиция за Петър Славов, но в 25-и МИР. И двамата призоваха привържениците на ДБ да гласуват за тях с преференция 105.


Десните взеха на подбив и водача на листата във Варна – певецът Стоян Михалев, който се прочу с група „Киора” през 90-те години на миналия век и повече от 10 години е част от ДСБ.

Защо „никому неизвестния софиянец” и отдавна залязла звезда трябва да поведе партийната битка за ключовата морска крепост?, недоумяват десните. Според много от костовистите, листата на Варна е трябвало да бъде водена от много по-харизматична и атрактивна личност. Мнозина натъртиха, че Михалев не е фигура от такъв мащаб, че да води горещата битка в един от най-силните региони. Други обаче контрираха, че членовете и симпатизантите на ДБ добре познават Михалев и той си е точно на мястото.


Най-тежката битка се очертава обаче в лидерския 25-и МИР, където съпредседателят на ДБ Христо Иванов ще се изправи срещу соцшефката Корналия Нинова и премиера Бойко Борисов. Ген. Атанас Атанасов пък поведе листата в 23-и МИР в София, където ще се изправи и срещу лидера на СДС Румен Христов.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече