Дъщерята на Луканов фалира

0

Ани Луканова – дъщерята на убития през 1996 г. министър-председател Андрей Луканов, е изпаднала във финансов колапс. Фирмата, която заедно с нейната майка Лилия, основаха навремето и развиваха издателска дейност, вече не им носи никакви доходи. Финансовите отчети на дружеството показват, че през последните години приходите му възлизат на 0 лева. Въпреки че фирмата не функционира и не носи печалби на щерката на Луканов, тя все още не я е закрила.

Ани е най-загадъчната фигура в семейството на покойния политик. За разлика от брат си Карло, който е имал медийни изяви, нито една тв камера досега не е успяла да улови дъщерята на Луканов. Липсват и семейни снимки с баща ѝ, защото още от девойка интересът към нея и семейството ѝ не ѝ се нравел. Не е широко известно как е преминал житейският ѝ път, освен че има една дъщеря – София. Внучката на Андрей Луканов днес е 19-годишна девойка. През 2020-а тя завърши столичното 133-то училище, а сега е студентка в Софийския университет в специалност „Математика“.

Тренирала е художествена гимнастика, а за баща ѝ не се знае нищо. Градските легенди разказват, че Ана бързо се разделила с мъжа, с когото създали дете, и отгледала дъщеричката си сама, основно с помощта на своята майка Лили. Щерката на Луканов имала диплома за сценограф, но така и не могла да си намери работа по специалността. След като фирмата ѝ започнала да ѝ носи само загуби, се наложило да оцелява, както може. Работила из забавачките и детските градини в столицата, като преподавала рисуване на малки деца, за да издържа себе си и дъщеричката си.

След смъртта на Луканов цялото семейство се оказа без пукнат лев, а за капак бе прокудено от фаталния апартамент на софийската улица „Латинка“ в кв. „Изток“, където живееше и пред който всъщност бе убит Андрей. После вдовицата му Лили заживяла в по-малко жилище с децата си. Впоследствие синът Карло се изнесъл, но Ана и малката София останали при съпругата на бившия премиер. Налагало се да правят икономии от всичко, сподели неотдавна Лили, като дори разказа как внучката ѝ влизала в банята с фенерче, за да пести от електричество, слушайки как майка ѝ и баба ѝ непрестанно се вайкали по сметките за ток. Най-трудните времена за тях били, когато трябвало да се справят само с пенсията на вдовицата на Луканов, която не била голяма. Спасявало ги само това, че след смъртта му тя наследила и половината от неговата пенсия, която се полага по закон на всички овдовели български граждани.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече