Мръсни номера: Подсъдими олигарси готвят предизборни атаки срещу държавата през чужди медии

0

Група олигарси, станали обект на наказателни преследвания в последните години, готвят нови атаки срещу държавата, при това в навечерието на парламентарните избори на 04 април. За целта – укриващи се в чужбина бизнесмени, както и такива, които като „клиенти“ на специализираното правосъдие са с различни мерки за неотклонение у нас, са организирали мащабна кампания за „черен ПР“ в чуждестранни медии, пише БЛИЦ, позовавайки се на информация от участник в схемата.

В следващите дни е планирано в различни англоезични издания да се появят коментари и анализи, които трябва да припомнят „опорните точки“ от последната година. Мишени на публикациите отново трябва да бъдат Бойко Борисов, Иван Гешев, както и други публични личности.

Авторите на публикациите вече са получили насоките за своите публикации от ангажирани от олигарсите техни ПР-и и адвокати. Със статиите се целяло активиране на т.нар. „протестен вот“ към маргинални политически партии, които получавали скрито финансиране от въпросните олигарси. Освен от тези партии, планирано било публикациите да бъдат използвани и от президента Румен Радев, който вече обяви, че се кандидатира за втори мандат.

В следващите дни се очаквало негово изявление, в което да се призове на 04 април да се гласува срещу настоящите управляващи.  

Новите очернящи публикации идват малко след като американски лобист призна, че в интерес на подсъдимите братя Атанас и Пламен Бобокови, е издействал критична позиция срещу България от двама влиятелни американски сенатори.

Наред с публикации, съдържащи „черен ПР“, активирана била и неправителствената организация „Репортери без граници“, която вече излезе с позиция, в която се настоява за тотална чистка в българските медии и превръщането на БНТ, БНР и БТА в рупор на джендърската пропаганда.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече