Васил Божков давал по 150 лв. за преференция в София (Жоро Тениса вербувал ромския барон Оси да купува гласове)

0

Васил Божков е развързал кесията за купуване на гласове на предстоящите избори, научи „Уикенд“ от свои източници от ъндърграунда. Според думите им, Черепа вече е постигнал договорка с няколко знакови брокери на гласове в София, а и в провинцията.

В Бургас за каузата на Васил Божков работел сенчестия бизнесмен Николай Филипов, който миналата есен бе арестуван с 1,5 млн. лв. в брой. Филипов, който е собственик на пристанището „Европа“ в морския град, провеждал серия от срещи с ромски лидери в Бургас, Поморие и в Созопол. Ако се вярва на слуховете, брокерите на Черепа обещавали по 150 лв. за глас в провинцията. Твърди се, че в Карнобат стотици работници от алкохолния завод на Миню Стайков вече били договорени да гласуват за партията на Черепа.


В София пък били спазарени няколко ромски босове.

Разправят, че активна роля в уреждането на гласове в столицата играел Георги Божилов – Жоро Тениса, който подозрително често се срещал напоследък с ромския барон Януш Йорданов – Оси. Циганският бос от „Филиповци“ е най-големия лихвар сред ромите, като влиянието му било особено силно във „Факултета“, където над 3 000 роми имали непогасени кредити към него.

Друг вербуван от Жоро Тениса е Мето Кумаришкия от ж.к. „Христо Ботев“, който разполагал с 1500 гласа.

Ако се вярва на мълвата, която обхожда ромските гета, за София емисарите на Черепа обещават по 150 лв., но срещу тази сума искат да се гласува с преференция за Васил Божков. Черепа е водач на листата на партията си „Българско лято“ в столичния 25-и избирателен район. „Божков иска да спечели повече преференции в София даже от Бойко Борисов и няма да жали финансови средства“, категорични са хора от обкръжението на подсъдимия олигарх.
Георги Божилов – Тениса, който движи покупката на гласове в столицата, минава за един от най-близките до Васил Божков и човекът, който през последните години му осигуряваше компанията на манекенки и силиконови красавици.


През последната година Тениса на три пъти бе арестуван за по няколко часа, но неизменно бе пускан на свобода. Това породи мълвата, че Божилов е пропял срещу Черепа и е един от тайните свидетели срещу него. В ъндърграунда даже вървеше клюка, че и Жоро Тениса бил изнасилен от Васил Божсов и затова пропял срещу него. Други обаче контрират, че всъщност Тениса бил инструктиран от боса си да си сътрудничи с ченгета и прокурори, за да души за нови разследвания и евентуални свидетели срещу Черепа.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече