Илияна Йотова с хотел в Сапарева баня?

0

Илияна Йотова стои зад един от най-новите и най-луксозни хотели в Сапарева баня, твърди свежа клюка от курортния град с най-топлият минерален извор на Балканите.

Според любители на конспиративни теории вицепрезидентката използвала подставени лица, поради високия пост, който заема. Преди година дори отседнала в придобивката си по Коледа, допълват местните. Дали това е така, „Уикенд” не се наема да твърди.
Симпатизанти на Йотова обаче подчертават, че тя и съпругът й проф. Андрей Йотов имат достатъчно финансови възможности, за да си вдигнат хотел, където им харесва. При това без да се крият зад местни никому неизвестни местни бизнесмени. Според декларациите на вицето тя и съпругът й са спестили почти 200 хил. евро и 505 хил. лева от заплати и хонорари. Като виден доктор, проф. Йотов получавал над 60 000 лева месечна заплата!


Сапарева баня вече е на път да се превърне в планинския Слънчев бряг. Всяка свободна педя земя там е превърната в къща за гости или хотел, като всички те се рекламират, че имат достъп до лековитата минерална вода. От сградите, вдигнати през последните години, вече не се вижда планината. Голямото презастрояване на курорта започва по времето, когато кмет е Сашо Иванов. Той беше покосен от Ковид-19 през миналата година.


Илияна Йотова далеч не е единствената особа от такъв ранг, за която се пуска слух, че има туристическа собственост в курорта. Един от първите по-големи частни хотели в градчето от години се сочи като собственост на виден политик от ГЕРБ, разбира се, без да има никакви доказателства.
В близкия курорт Белчин баня за местните хора комплексът „Белчин Гардън” е собственост на Зорка Първанова, съпругата на президента Георги Първанов. Разбира се, и това място си има други собственици – фирмата „Тера Инвестмънт” ООД. В нея през 2016 г. става съдружник Марияна Добрева, сестрата на Кирил Добрев.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече