Синът на Румен Радев тръгна с бодигардове

0

Частни бодигардове без отличителни знаци и служебни карти бдят над Георги Радев, синът на президента Румен Радев. 17-годишният наследник на държавния глава вече ходи училище, придружаван от охранители, разкриват пред „Уикенд“ ученици от елитното столично 138-о школо „Проф. Васил Златарски“.

Всяка сутрин буйният президентски син е стоварван до класната си стая със сива „Шкода Фабия“, шофирана от професионален охранител. Докато Георги попива ум и знания в училище, охранителят търпеливо изчаква в автомобила уроците на президентския син да приключат, за да го прибере. Съучениците на Георги разкриват, че бодигардовете са инструктирани да следят всяка стъпка на тийнейджъра, за да го предпазят от евентуална нова издънка. Според думите им, гардовете не са служители на НСО, а представители на частна фирма. По всяка вероятност лично президентът Румен Радев е наел охранителите и плаща от джоба си, за да следят изкъсо наследника му.
Преди месец синът на президента се забърка в пикантен скандал заради присъствие на забранен ученически купон, завършил в 4-то РПУ в София. Тогава граждани се обадиха на тел. 112, за да сигнализират, че тълпа младежи празнува шумно в частен апартамент, а купонджиите

замерят с чаши и бутилки минувачите

на улицата. Впоследствие се оказа, че сред 14-те празнуващи е бил и синът на президента Георги Радев. Държавния глава също се включи в скандала, защитавайки сина си и опровергавайки информацията, че наследникът му е арестуван заради нарушаване на забраната за многолюдни събирания заради Ковид пандемията. На следващия ден Георги бе извикан с майка си Гинка Касакова в 4-то РПУ, за да бъде разпитан за инцидента от инспекторката от Детска педагогическа стая Красимира Линдарева. Заради изцепката на Георги Радев пък неговия баща получи куп критики, че е оставил наследника си да си развява коня, вместо да му „свие сармите“.
Съученици на 17-годишния Георги разкриват, че след купонджийската изцепка от февруари, президентският син рязко е променил поведението си. Младежът преустановил всякакви излизания с приятели и даже е прекратил футболните си занятия. Доскоро Георги тренираше футбол в частната школа „Бароко“, финансирана от строителния предприемач Цветомир Владимиров. От началото на годината обаче

Георги не се е появявал на тренировки.

Според негови доскорошни съотборници, наследникът на президента взел решение да се откаже от футбола и сега ритал само за удоволствие с приятели от училище.
17-годишният Георги Радев не живее от години с баща си, който се разведе с майка му Гинка, за да се омъжи за някогашната си секретарка Десислава. Според познати на буйния младеж, той почти не контактувал с баща си – виждал го спорадично и дори не бил стъпвал в резиденция „Калина“. Грижите за Георги са поети изцяло от майка му Гинка, която обаче нямала нужния авторитет, за да го вкара в правия път и да го държи изкъсо.
В медийното „досие“ на президентския наследник има и друга изцепка. През 2017 г. Георги бе обвинен от свой съученик от 38-о училище, където учеше тогава, че е участвал в побой над него. Георги, заедно с още трима-четирима хулигани, малтретирали съученика си Александър Тамаглитски в класната стая по време на голямото междучасие. Случаят обаче бе покрит от директора на училището, а на следващата година Георги се премести да учи в 138-о училище „Проф. Васил Златарски“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече