Боил Банов изпадна зад борда, след като бе „разжалван“ от премиера

0

Боил Банов е тотално разжалван от премиера и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, пише популярния сайт Lupa.bg, цитирайки свои източници в управляващата партия. Министърът на културата наистина остана единственият член на правителството от квотата на ГЕРБ, който не бе сложен в депутатските листи.

Банов твърди, че сам е пожелал това, но според източник на „Уикенд” до последно се е надявал да бъде включен в някоя от листите, за да може поне да попадне в бъдещия парламент и да се ползва с депутатски имунитет, ако започнат разследвания срещу някои от аферите му.


Ако след изборите партията на Борисов отново получи възможност да състави правителство, режисьорът няма да фигурира и след кандидатите за министър на културата. По време на кабинета „Борисов-3″ Банов, който е известен с любовта си към напитките с висок градус, постигна своеобразен рекорд. Той се замеси или провокира най-много скандали и неговото име неизменно присъстваше в Топ 3 на министрите, за чиято оставка настояваха опозицията и гражданите. Банов си позволяваше да се появява почерпен дори на официални събития.


Въпреки многобройните гафове, свързани с културния сектор и въпреки че дори в редиците на ГЕРБ негодуваха от сина на талантливия актьор Васил Банов, режисьорът се задържа на министерския пост. Сега обаче за него вече настъпи време разделно и Бойко Борисов се е съобразил с партийния актив, а пък и с гражданското недоволство срещу министъра му и не го постави в кандидат-депутатските листи на ГЕРБ. За разлика от Боил Банов всички негови колеги от правителството от квотата на ГЕРБ са или водачи, или в челните места на партийните листи.


Преди 3 години името на министъра на културата бе замесено и в скандала „Ало, Банов съм”, когато Елена Йончева, тогава депутат от БСП, извади записи с неговия глас да предлага варианти на строителя на Ларгото да не плати пълния размер на неустойки. Впоследствие той се забърка и в още няколко публични панаира.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече