Родните спецслужби събират нови данни за престъпления на Божков

0

Родните спецслужби търсят още данни за престъпления на Васил Божков и ако намерят такива се гласят нови обвинения, научи Lupa.bg от магистрати.

Това се случва на фона на обещанието на хазартния бос да се завърне в родината, защото според съда на ЕС, обвиненията срещу него били нередовни.

Родните служби не са спрели да работят по казуса „Божков“ и не е изключено скоро да има нови обвинения.

    Магистратите са категорични, че няма как Европа да спре делата срещу новия политик.

Самият Васил Божков обяви, че се връща в страната ни, но до ден днешен няма и следа от него. Опитният юрист Марин Марковски, определи пред медията ни това изказване като политически ход и обясни, че няма как европейски съд да спре, което и да е от делата срещу него.

    Прокуратурата повдигна 11 обвинения срещу Божков, сред които за ръководене на организирана престъпна група, за пране на пари, за данъчни престъпления, за незаконна търговия с културно-историческо наследство, за търговия с влияние.

Отделно има и досъдебно производство за изнасилвания, принуда и убийство, но обвинения по него не са му повдигнати.Близки на Божков също са атакувани от прокуратурата.Синът му Антон Божков е обвиняем за пране на пари. Той бе задържан, но по-късно бе пуснат срещу 1 млн.лв. гаранция. Според Васил Божков синът му е обвинен за неща, случили се по времето, когато той е бил в Англия и не може да има нищо общо с тях. Жената до него – Елена Динева, е обвинена за участие в организираната престъпна група, ръководена от Васил Божков.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече