Цинизмът на министрите Гечев и Чобанов, които фалираха България, а сега се пишат за „алтернатива“

0

Цинизмът икономическият министър на Жан Виденов и финансовият министър на Пламен Орешарски да се представят за алтернатива и да обещават по-добър живот…Тази сутрин, в дебата по БТВ…

И това да се разминава ей така, безкритично, и от водещите, и от публиката…Вместо вкупом да ги замерят, поне с домати…Или с достатъчно аргументирани реплики…

Румен Гечев, докарал държавата до национално катастрофа?! С над 1000% инфлация в рамките на седмица през зимата на 1996/97 г., със заплати по 10 долара и пенсии по 6, с купонна система за най-важните хранителни продукти, с рекордна безработица в цялата ни история?

9 банки фалираха за един ден, другарю Гечев по време на твоя мандат като икономическа бащица на републиката, помниш ли?

А помниш ли, че заради твоето „мъдро“ управление ни впримчиха във валутен борд? Че националната ни валута фактически приключи?

А Петър Чобанов, финансовият „гений“ на Орешарски? При кого точно фалира КТБ, че не помага да се сетя? При кого стотици хиляди българи загубиха спестяванията си и бяха докарани до самоубийство? При кого банкрутираха десетки предприятия, свързани с пирамидата на Цветан Василев? Чия всъщност бе КТБ, не беше ли собственост на съпартийците на Петър Чобанов от ДПС?

Сега същият този Чобанов, росен-росен, самата невинност, ни убеждава какво невероятно бъдеще ни очаква, ако бандата на Доган отново влезе във властта.

Ужасяващото е, че тези типове – и Гечев, и Чобанов, разчитат на удивително късата памет на българския народ. Разчитат на невежеството. Иначе нямаше да имат нахалството отново да влизат в кандидат-депутатските листи и да се изживяват като „експерти“.

Кой ти помни вече Жан Виденов, че и Пламен Орешарски…Забравихме опашките за хляб и пред бюрата за безработни, забравихме как парите ни се обезценяват в рамките на часове, как няма лекарства и елементарни продукти от първа необходимост, как Европа безпощадно замразява всички помощи заради кражби и държавно регламентирана корупция.

Всичко това, мили и безпаметни приятели, се случи при коалиционните управления на БСП и ДПС.

Сега Румен Гечев и Петър Чобанов ни предлагат още от същото.

Въпросът е дали сме чак такива мазохисти.

Недялко Недялков, ПИК

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече