Бащата на Иво Мирчев от „Да, България“ – пръв комунист

0

 Прелюбопитна е семейната история на един от лидерите на „Да, България“ Ивайло Мирчев. Той придоби известност, след като бе арестуван през лятото на миналата година пред сараите на Доган. Мирчев бе главно действащо лице и в театралното дебаркиране на Христо Иванов на плажа в Росенец където документираше с камера екшъна на бившия правосъден министър Христо Иванов.

 Възпитаник на Стопанската академия в Свищов, закърмен с комунистическите идеи, които дълги години са верую на неговия баща Николай Мирчев, пише „Галерия“.  Мирчев – старши е бивш първи секретар на БКП в община Крушари Добричко. Редовно се изявява на партийни конференции и конгреси, на които се чертаят  пътищата и се приемат стратегиите за развитието на страната в духа на плановото стопанство и сътрудничеството със СССР и останалите страни от Съвета за икономическа взаимопомощ.

Като много хора след 1989 година Николай Мирчев осъзнава, че е бил идеологически заблуден, прави завой надясно и закономерно е избран за водач на листата на „Да, България“ в Добрич на миналите избори. Преди да осъзнае идейните си заблуди Мирчев е сред най-яростните застъпници на „червената“ Ирина Бокова, когато тя се кандидатира за изборите за Велико народно събрание от листите на БСП.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече