Човекът на Георги Гергов във Варна – Сашо Дупката лъсна в листата на „Има такъв народ“

0

Шести в листата на „Има такъв народ“ във Варна е Александър Тодоров. Той е от най-скандалните личности в града, познат като политически номад и не особено кадърен бизнесмен, пише „Галерия“.

Тодоров до средата на миналото десетилетие управляваше общинското дружество „Търговски дом“ с колосална заплата и минимални приходи. Същото дружество продаде акциите на Георги Геров на общината и така пловдивския олигарх получи огромна сума от 43 милиона лева за една дупка в центъра на Варна. Преди това дупката бе заградена от алуминиеви бараки, които общината даваше под наем за смешните  140 лева на месец. Още по-скандално е, че с част от тези пари в бюджета на най-големия град на Черноморието влизат още по-мизерните 3.50 евро тротоарно право. Останалите пари потъват в някакви схеми на политически лобита.

През 2006 година се оказа че фирмата на Георги Гергов е придобила всичките 70 620 акции на община Варна в „Търговски дом“ АД. Малко преди това на събрание на дружеството председателят на общината Янко Станев обявява, че участието на Община Варна е откраднато. Той посочва, че в централния депозитар Община Варна липсва като собственик на 30 609 акции в „Търговски дом“ АД.

По това време шеф на дружеството е Александър Тодоров.

Така Община Варна изгубва 20% от капитала си в дружеството и се прощава с най-апетитния терен на пъпа на града.

 Днес Тодоров известен в града и като Сашо Дупката и областен координатор на ПП „Има такъв народ“.

През есента Тодоров почти бе отстранен от лидерския пост, а на мястото му се намърда Емил Евтимов. После се оказа, че фирмите на Евтимов имат задължения към бюджета и вероятно това е причината за елиминирането му от партийната йерархия.

Тодоров се завърна на бял кон. И има защо.

Защото Гергов е стар приятел на Слави и двамата от години си подават топката,  отбелязват хора от политическия елит у нас. Те припомнят че свинарят олигарх е чест гост предаването на шоумена, а дългия дори по едно време си купи луксозен апартамент в комплекса на Гергов „Слънчев ден“ до Варна. Колко пари е платил и дали е платил Трифонов е друг въпрос, отбелязва в своя публикация през януари 2010 година сайта Блиц.

 Иначе човекът на Гергов при Слави Александър Тодоров е известен във Варна освен с некадърното управление на общинската фирма със затриване в Национален мащаб на младежкото СДС.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече