Христо Иванов и хора от ДеБъ готвят провокация в нощта на изборите (Видеата им вече са заснети, режисирани и скалъпени)

0

Провокация подготвят хората на Христо Иванов от ДеБъ за нощта на вота. Схемата е задействана още по време на консултациите с Румен Радев, когато поискаха видеонаблюдение на застъпници и снимане с телефони в секциите, и е в ход и до момента.

Само преди ден в нея е включена и съдийката от Административен съд град София Красимира Милачкова. Същата е била кандидат за член на ВСС, номинирана от Лозан Панов и издигната от Съюза на съдиите, както и подкрепена от НПО на Христо Иванов.

Тя поставя абсолютен рекорд за гледане на делото на ДеБъ срещу ЦИК за видеонаблюдението в изборния ден и го решава само за ден, давайки едва 3 часа на ЦИК за бележки. На финала тя приключва скорострелно процеса в полза на приближените си от ДеБъ, без да даде възможност на членовете на ЦИК да реагират. 

Резултатът от това дело ще бъде, че в нощта на изборите ДеБъ готвят провокации с видеоклипове, на които ще се показват фантастични сценарии за купуване на гласове и машинации. Според запознати видеата им вече са заснети, режисирани и скалъпени в стил Холивуд, но ще се завъртят в нощта на вота, за да натягат ситуацията и да постигнат саботаж.  

Всъщност същата съдийка, решила с рекордна скорост делото в полза на хората на Христо Иванов, е прочута с над 100 забавени дела в предходни години. Т.е. личи си, че в случая с ДеБъ тя се е забързала драстично. 

Милачкова подема делото в деня, в който й е разпределено и го приключва в същия ден, а ако вземем под внимание поведението й през 2016 г., например, ще видим, че тогава не е била приключила 100 от разпределените й общо 235 дела към края на годината.

Близката до проваления министър и неуспял политик Христо Иванов неправителствена организация Български институт за правни инициативи (БИПИ), подкрепя кандидатурата на Милачкова и тя е широко отразена в интернет платформата му.

От нея става ясно, че грантаджийското НПО и Милачкова са в тясно сътрудничество още от 2011 г., когато с нейно съдействие в АССГ започва провеждането на т.нар. инициатива за прозрачни съдебни назначения. Организацията прави уж профили на магистратите в отделните съдилища, но мнозина са на мнение, че това е форма на натиск, с който пробутват определени удобни хора в съдебната система.

Прави впечатление, че Милачкова е член и на подкрепяния също с пари от различни грантове Съюз на съдиите в България. Независимо че от ССБ официално обявиха, че няма да издигат и подкрепят кандидати за новия ВСС, то кандидатурите на Милачкова и друга скандална нейна колежка – Атанаска Младенова Дишева от ВАС, са подкрепени или от членове на НПО-то, или от негови привърженици в съдебната система.

Интересна е кариерата на съдийката Милачкова, която близо 8 години работи като държавен чиновник – юрисконсулт в Главно управление на данъчната администрация в НАП. След това само една година е съдебен кандидат в Софийския градски съд, след което е назначена за съдия в АССГ, където кариерата й расте главоломно, докато институцията е оглавявана от скандалния шеф на ВКС Лозан Панов.

Източник. ПИК

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече