Васил Божков ли плаща билбордовете на Манолова и Хаджигенов?

0

Ликът на новите „спасители“ на България Мая Манолова и Николай Хаджигенов греят на билбордове и сгради цяла София. Подобна масирана рекламна кампания няма нито една друга политическа сила, която се опитва да спечели вота на българите и да ги управлява в следващите четири години.

 Проверка на „Галерия“ установи, че поне на 40 централни позиции в столицата се мъдрят плакати с лицата на Манолова и адвоката от разпадналото се отровното трио, както и други техни съмишленици.

Въпросът е кой плаща за целия този масраф, след като коалицията „Изправи се! Мутри вън!“, под път и над път се оплакват, че не получават партийна субсидия.

Неотдавна адвокат Хаджигенов заяви, че в последно време парите от симпатизанти силно са намалели. Според някои част от средствата за рекламната кампания на Мая и Хаджигенов идва по линия на представящата се за паневропейска партия „Волт“ която влезе в коалицията на „Отровното трио“. Неин лидер е Нестимир Ананиев, който вероятно вече сам е забравил на колко партии е бил член и от чие име се е кандидатирал за депутат. Образът на Ананиев също е поставен на ключови места в София,  след като той бе спуснат на трето място в една от софийските кандидат лист

Мнозина анализатори обаче подлагат под съмнение евентуално финансиране от страна на „Волт“ за някакво си трето място в листите.

За кампанията за кмет на София Мая Манолова бе потърсила подкрепа от бизнесмена Васил Божков и бе осъществила няколко срещи, както с него така и с почна и лидера на ДПС Ахмед Доган.

Преди настоящата кампания Николай Хаджигенов наляво и надясно обясняваше, че нямат нищо общо с Божков и не получават финансиране от него и твърдеше, че хазартният бос имал партия, визирайки „Българско лято“. Запознати с родната политическа действителност обаче твърдят, че хора като мултимилионера винаги залагат на по няколко коня в една надпревара, за да са сигурни в победата.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече