На тайна среща в Балчик: Паргов и Гергов чертаят план за преврат срещу Нинова след изборите

0

Тайна среща в Балчик си спретна хора от БСП от лагера „анти-Нинова, но и хора от средния ешелон в ГЕРБ.  Твърди се, че заверата е организирана от главния съперник на Нинова Георги Гергов и един от близките му хора БСП Калоян Паргов, писа „Галерия“.

Срещата се състояла в голф клуб край Балчик, собственост на видни наши социолози. Случайно или не след въпросната среща един от тях заяви публично в медиите, че „Нинова води БСП към провал“ на изборите.

 Георги Гергов и Калоян Паргов отдавна са в остър конфликт с Корнелия Нинова, най-вече заради топлите отношения с различни кръгове от управляващата коалиция и особено с хора от ГЕРБ.

Гергов бе изхвърлен от столетницата заради афиширане на желание за голямата коалиция между БСП и ГЕРБ, както и за подмолните си действия срещу Нинова.

Паргов едва ли случайно, не участва в гласуването за отстраняване на Георги Гергов и по този начин демонстрира подкрепата си за него. Междувременно като общински съветник в столицата той често подкрепя предложения на управляващите. Често открито гласува за лобистки интереси. Поради тази причина е настанен в бордовете на директорите на общински фирми, където докарва завидни за българите доходи.

Запознати припомнят, че преди Паргов беше охрана и сподвижник на хиперактивния председател на РЗС Яне Янев. Говори се, че между него и настоящ лидер на БСП в столицата навремето имало повече от приятелство.

В коридорите на червената централа върви слух, че има още една причина Паргов да не долюбва Нинова. Паргов искал лидерката да го сложи на първо място в листите за столицата на предстоящите избори, но тя го отрязала безцеремонно.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече