Мая Манолова в тайна договорка с „Демократична България”

0

Неофициална договорка между „Мутри, вън!” и „Демократична България” заравя томахавките между двете опозиционни партии предизборно. Хората на Христо Иванов и Мая Манолова са се разбрали да не се нападат остро и да не вадят компромати един срещу друг по време на кампанията, научи „Уикенд”.


Въпреки, че двете политически сили са дефакто опоненти в изборната битка, тъй като не постигнаха обединение, припокриването на таргета на симпатизантите им и близостта им идват от общата цел – край на управлението на ГЕРБ. ДБ и „Мутри,вън!” най-вероятно имат и общо политическо бъдеще – ако все пак партията на Мая Манолова и Николай Хаджигенов влезе в парламента и „малката опозиция” получи мандат за кабинет, те при всички случаи ще стигнат до коалиция, или най-малкото ще се подкрепят при гласуване на законите, не се съмняват политолозите.
В момента действително мнозина от протестиралите на жълтите павета срещу кабинета и защитници на бунта, се колебаят за коя от двете формации да дадат гласа си за „Мутри,вън!” или за тъмносините. Без колебание на кого да дадат подкрепата остават единствено костовистите, които открай време си гласуват за ДСБ и ще го направят и сега. Те смятат „Триото“, превърнато в „Дуо“, по-скоро за лява формация.


„Естествено, че ДБ и „Мутри,вън!” трябва да действат като съюзници, макар и да не се обединиха преди изборите. Това обаче може да се окаже политическа грешка, разсъждават десни симпатизанти, защото така гласовете може да се разпръснат. Дали ще видим обединение между Манолова и ДБ в следващия парламент, ще стане ясно тепърва, макар че в последните дни упорито се говори за съюз между двете сили плюс „Има такъв народ“ на Слави Трифонов.
Докато влизането на „Демократична България” в Народното събрание е сигурно – социолозите дават шанс на организацията на Христо Иванов и ген. Атанасов от 6 до 8-9 процента, за партията на Манолова нещата не стоят така-засега изгледите са да се борят със зъби и нокти, за да пробият 4-процентната бариера.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече