Гол като пушка: Банка взема язовира на Янчо Таков-младши

0

Гол като пушка е на път да остане Янчо Таков-младши, покза проверка на „Уикенд“. Повод за надвисналата опасност над внука на бившия член на БКП Пеко Таков е невъзможността да си плаща заемите. Твърди се, че Таков има да връща немалки суми на множество свои познати, но повечето от тях от години си затварят очите.

След завлечените кредитори е и голяма наша банка, която отказва да „пие една студена вода“. След отказа на соц.-наследникът да се разплати, трезорът завежда изпълнително дело. В резултат за отрицателно време са запорирани фирмите на Таков, след което следва разпродажба на имуществото им.
Сред попадналите в полезрението на банката е и язовир „Дъбника“, край Враца. Водоемът се стопанисва от фирма та Янчо Таков-младши след скандален договор с държавната „Напоителни системи“ срещу символичната сума от 6360 лв. на година. Скандалният договор за едно от любимите места за отдих и риболов в Северозападна България доведе до мощни протести. Недоволните хора се оплакаха, че появилите се мутри не им дават да припарят. В същия момент фирмата на Таков вадят рибите с мрежи и източвт водата.


Под запор от банката е и туристическият бизнес на Янчо Таков-младши.

Чрез фирмата си „Престиж Хотелс“ комунистическият наследник управлява огромният хотел „Виго“ в Несебър. Комплексът се прочу преди две години, след като посред бял ден групи яки момчета блокираха входовете с нарочно паркирани коли. Екшънът продължи с размяна на юмручни любезности, чупене на стъкла и обидни надписи по фасадата. Свидетели на грозните сцени станаха десетки туристи, който няколко часа не можеха да напуснат хотела. След намеса на полицията се изясни, че повод за екшъните е спор за собствеността на хотела между съдружници.


Управлението на хотел „Виго“ от Янчо Таков-младши далеч не е безоблачно. Името на фирмата се появява в множество съдебни дела. Повечето са заради наетият за жълти стотинки прерсонал. Проверка на Инспекцията по труда установява, че работещите в хотела украински студенти нямат трудов договор и дори разрешение да се трудят у нас. Издадените актове в последствие са потвърдени и от съда. Срещу фирмата на Таков вървят и съдебни спорове заради неплатени сметки за ток натрупани при работата на хотела.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече