Гол като пушка: Банка взема язовира на Янчо Таков-младши

0

Гол като пушка е на път да остане Янчо Таков-младши, покза проверка на „Уикенд“. Повод за надвисналата опасност над внука на бившия член на БКП Пеко Таков е невъзможността да си плаща заемите. Твърди се, че Таков има да връща немалки суми на множество свои познати, но повечето от тях от години си затварят очите.

След завлечените кредитори е и голяма наша банка, която отказва да „пие една студена вода“. След отказа на соц.-наследникът да се разплати, трезорът завежда изпълнително дело. В резултат за отрицателно време са запорирани фирмите на Таков, след което следва разпродажба на имуществото им.
Сред попадналите в полезрението на банката е и язовир „Дъбника“, край Враца. Водоемът се стопанисва от фирма та Янчо Таков-младши след скандален договор с държавната „Напоителни системи“ срещу символичната сума от 6360 лв. на година. Скандалният договор за едно от любимите места за отдих и риболов в Северозападна България доведе до мощни протести. Недоволните хора се оплакаха, че появилите се мутри не им дават да припарят. В същия момент фирмата на Таков вадят рибите с мрежи и източвт водата.


Под запор от банката е и туристическият бизнес на Янчо Таков-младши.

Чрез фирмата си „Престиж Хотелс“ комунистическият наследник управлява огромният хотел „Виго“ в Несебър. Комплексът се прочу преди две години, след като посред бял ден групи яки момчета блокираха входовете с нарочно паркирани коли. Екшънът продължи с размяна на юмручни любезности, чупене на стъкла и обидни надписи по фасадата. Свидетели на грозните сцени станаха десетки туристи, който няколко часа не можеха да напуснат хотела. След намеса на полицията се изясни, че повод за екшъните е спор за собствеността на хотела между съдружници.


Управлението на хотел „Виго“ от Янчо Таков-младши далеч не е безоблачно. Името на фирмата се появява в множество съдебни дела. Повечето са заради наетият за жълти стотинки прерсонал. Проверка на Инспекцията по труда установява, че работещите в хотела украински студенти нямат трудов договор и дори разрешение да се трудят у нас. Издадените актове в последствие са потвърдени и от съда. Срещу фирмата на Таков вървят и съдебни спорове заради неплатени сметки за ток натрупани при работата на хотела.

Прегледана: 1939

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече