Депутатката Султанка с глоба заради агитация от храма (Потулиха смъртта на служител в охранителната фирма на мъжа й)

0

Войводката д-р Султанка Петрова, чийто мъж Петьо Петров е кадър на ДС и охраняваше бившия Партиен дом, ще отнесе глоба от ЦИК. Г-жа Петрова кандидатства отново за депутатка, този път от Перник, но е нарушила правилата. Тя е снимала агитационен клип, в който „присъстват религиозни изображения и знаци”, а това е нарушение на Изборния кодекс, пише в съобщението на ЦИК за гафа, пише Уикенд.

Сигналът за нарушението на Султанка Петрова е изпратен от бдителните служители на СЕМ, които са го засекли по телевизия „България 24”. Тази медия с подчертано патриотично съдържание е на фирма „Вижън Лаб”, регистрирана с 10 лева капитал на адреса на ВМРО в столицата – ул. „Пиротска” 5. Справка в Търговския регистър показва още, че управител и собственик е Мартин Христов.
Петрова открива кампанията си

в пернишкия храм „Свети Иван Рилски”

с водосвет за здравето на кандидатите от листата и „целия български народ”. В миньорския град явно са пуснали покрай ушите си, че патриарх Неофит забрани на свещениците да правят освети и молебени за политици в храмовете.
На 11 март патриотичната телевизия излъчва агитацията на Султанка Петрова. „Материалът съдържа изображения на вътрешността на православен храм, свещенослужител и други християнски символи – кръст и икони, след което продължава с представяне на приноса на ПП ВМРО-БНД за повишаването на пенсиите и заплатите на учителите и войниците” – е описан клипът в съобщението на ЦИК. Глобата за такова нарушение е от 2000 до 5000 лв. В ЦИК са установили още, че самата Султанка Петрова е била наясно, че ритуалът в храма, както и религиозните знаци и изображения се заснемат от телевизионен екип. Тя самата дава изявления пред камерата и знае отлично, че кадрите ще се излъчат от телевизия в нейна подкрепа. Затова сега госпожата ще бъде глобена, но още не е ясно с каква точно сума.
Султанка Петрова беше депутатка от ВМРО и даже зам.-социална министърка.

Мъжът й Петю Петров пък е от Държавна сигурност,

подвизавал се е във военното контраразузнаване, така нареченото Трето управление на ДС, което е следяло за политическата лоялност на армията. Госпожа Султанка след като работи дълги години като здравен инспектор в ХЕИ, през 2000 г. завършва висше – социална педагогика. След това защитава и дисертация на тема: „Същност и дейност на женските дружества в България 1857-1944”.
Съпругът й Петю, веднага след като се оттегля от МВР, регистрира една след друга двете фирми – „Дефенс секюрити” и „Дефенс консулт”, показва Търговският регистър. Съпругата Султанка става управителка на „Дефенс консулт”. За този семеен бизнес се заговори покрай смъртта на 25-годишния пазач Даниел Тасев през юли 2018 г. Трупът му беше намерен в шахта в Партийния дом. Младежът работел в охранителната фирма на семейството на госпожата, която по това време е вече социална зам.-министърка.
Близки на Даниел съобщиха тогава, че лично Султанка Петрова звъняла на почернената му майка и

предлагала пари срещу мълчанието й.

Родственик на охранителя обаче разпрати писмо до няколко редакции, за да не бъде потулена и тази трагедия.
Охранителят Даниел Тасев отишъл на работа и след като не се върнал от смяната, близките му подали сигнал в полицията, че е изчезнал. По-късно от охранителната фирма им казали, че е паднал в шахта. Разследването на този пълен с въпроси инцидент се води от Националната следствена служба. Поне до края на миналата година то още не беше приключило. От НОИ изплащат 270 лева обезщетение на почернената майка, понеже стигнали до извода, че смъртта на младежа не е трудова злополука. Антикорупционната комисия в парламента пък беше правила проверка за конфликт на интереси. Резултатът, както може да се очаква, е, че няма конфликт..
А самата госпожа д-р Султанка отново напира към парламента „в името на традиционните български и православни ценности”.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече