Щом мога аз, можеш и ти! – един филм за живота на Павел Вълнев

0

Кой е Павел Вълнев? Филмът „Щом мога аз, можеш и ти“ разказва за живота на най-успелия представител на новата българска емиграция.

Аз съм човек, който винаги се бори за някаква кауза. Влизам в политиката наистина да променя нещата и ако хората повярват в хора като мен, които не са се занимавали с политика, наистина имаме алтернатива, наистина можем да имаме ново начало за държавата, категоричен е зам.-председателят на Републиканци за България.

Във видеото той разказва, че заминава за САЩ през 2002 г. на студентска бригада с 300 долара джобни пари и един сак. Подкрепата е само в това, че е заедно с брат си Румен. Тогава Павел е на 21 години, а брат му на 19. Остават в Чикаго, работят като разносвачи на пица, сервитьори, чистачи, контрольори на паркинг и шофьори. С пари на кредит и със свои спестени средства купуват първия си камион.

Година след година при пълно спазване на правилата укрепват финансово, взимат кредити, купуват още големи камиони, получават зелени карти, а после и американско гражданство.

„Павел е работохолик, човек, който обича да си поставя високи цели и да ги сбъдва“, казва брат му Румен Вълнев и допълва „не знам дали е роден под щастлива звезда, но пред него всяка врата се отваря, той е двигателят, вижда нещата 3-4 години напред, винаги има план“.

Двамата управляват спедиторски бизнес в Чикаго, щата Илинойс, САЩ. Притежават 700 камиона и 2000 ремаркета. Компанията им е първа в силно конкурентна среда и без никаква държавна помощ и политически протекции. Имат и други бизнеси в Чикаго и на още няколко континента.

Павел развива отскоро успешни инвестиции в различни страни от Югоизточна Европа, но не и в България. Единственият му опит у нас е BITelevision, свободна медия с национално покритие.

И до днес в Чикаго Павел Вълнев е най-големият дарител на българската общност. Той подпомага без условия българските църкви, училища, танцовите състави, спортните отбори, културните центрове, фестивалите на родния фолклор и турнетата в Америка на български артисти и певци. Винаги е до хората в радостни и тъжни моменти и винаги – не на думи.

Павел Вълнев дясномислещ и дяснодействащ човек. Той носи не само своята отговорност, но и постоянната грижа за голямата си фамилия, за работниците и експертите си. Посветен на най-новите технологии и системи за управление, той е перманентен внедрител на съвременни улеснения за хората, които се трудят в компаниите му. За него дадената дума е повече от всеки договор.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече