Мая дърпа „Изправи се! Мутри вън!“ към общо действие с червените

0

Мая Манолова е отворена за работа с БСП, особено след очертаващата се смяна на ръководството на социалистите, пише в новия си брой „Галерия“.

Русата фурия е била част от БСП и още има добри контакти там, особено от вътрешната опозиция, която е във война с Корнелия Нинова. Един от тях е съпругът на Манолова Ангел Найденов.

Отворени за общи действия в парламента с БСП са и представителите на отровното дуо, но не и за влизане в коалиция с тях. Точно залитанията на Манолова и съратниците към червената партия, може да отреже пътя на „Изправи се! Мутри вън!“ към коалиция с „Има такъв народ“ на Слави Трифонов и с „Демократична България“.

Според Мая обаче без БСП те не могат да свалят ГЕРБ и да управляват.

Коалицията на Манолова и дуото печели 4,8% от гласовете и е сигурен участник в новия парламент, макар и с най-малко участници. Не е сигурно обаче влизането на компромисната коалиция, ако има нови избори наесен, твърдят анализатори на краткия политически път на „Изправи се! Мутри вън!“.

БСП и хората от „Изправи се, Мутри вън“ вече бяха заедно на местните избори през 2019 година, когато червените подкрепиха Манолова за кмет на София. Включиха се и Хаджигенов, Бабикян, които още нямаха армия от последователи от площадите.

Заиграването им с Мая Манолова и БСП обаче отблъсна третия член на триото Велислав Минеков, който ги напусна и подкрепи „Демократична България“.

 Вариант Б за личното политическо бъдеще на Манолова бил да стане патерица на президента Румен Радев в битката му за втори мандат.

Мая е решила да се вклини колкото се може по-навътре в обкръжението на Радев. Това е причината в началото на февруари да го подкрепи за втори мандат. Неотдавна Манолова подчерта, че напоследък само президентът излъчвал почтеност и заслужавал нейната подкрепа, призовавайки за мнозинство на прочетените около Радев. Част от въпросното мнозинство на почтените обаче хич не иска да чуе за врътливата  Мая.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече