Мая дърпа „Изправи се! Мутри вън!“ към общо действие с червените

0

Мая Манолова е отворена за работа с БСП, особено след очертаващата се смяна на ръководството на социалистите, пише в новия си брой „Галерия“.

Русата фурия е била част от БСП и още има добри контакти там, особено от вътрешната опозиция, която е във война с Корнелия Нинова. Един от тях е съпругът на Манолова Ангел Найденов.

Отворени за общи действия в парламента с БСП са и представителите на отровното дуо, но не и за влизане в коалиция с тях. Точно залитанията на Манолова и съратниците към червената партия, може да отреже пътя на „Изправи се! Мутри вън!“ към коалиция с „Има такъв народ“ на Слави Трифонов и с „Демократична България“.

Според Мая обаче без БСП те не могат да свалят ГЕРБ и да управляват.

Коалицията на Манолова и дуото печели 4,8% от гласовете и е сигурен участник в новия парламент, макар и с най-малко участници. Не е сигурно обаче влизането на компромисната коалиция, ако има нови избори наесен, твърдят анализатори на краткия политически път на „Изправи се! Мутри вън!“.

БСП и хората от „Изправи се, Мутри вън“ вече бяха заедно на местните избори през 2019 година, когато червените подкрепиха Манолова за кмет на София. Включиха се и Хаджигенов, Бабикян, които още нямаха армия от последователи от площадите.

Заиграването им с Мая Манолова и БСП обаче отблъсна третия член на триото Велислав Минеков, който ги напусна и подкрепи „Демократична България“.

 Вариант Б за личното политическо бъдеще на Манолова бил да стане патерица на президента Румен Радев в битката му за втори мандат.

Мая е решила да се вклини колкото се може по-навътре в обкръжението на Радев. Това е причината в началото на февруари да го подкрепи за втори мандат. Неотдавна Манолова подчерта, че напоследък само президентът излъчвал почтеност и заслужавал нейната подкрепа, призовавайки за мнозинство на прочетените около Радев. Част от въпросното мнозинство на почтените обаче хич не иска да чуе за врътливата  Мая.

Прегледана: 2814

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече