Николай Василев: Не се знае дали свършва ерата на Борисов…

0

„Нещата в историята винаги вървят напред. Но за нас от НДСВ има особено значение денят 6 април“, заяви по Би Ти Ви бившият министър на икономиката Николай Василев.

„Винаги съм имал отговор. Царят винаги се е държал повече за треньор на националния отбор. Любимият ми цитат е от него е , че няма значение какво ще се случи след 5 години, защото няма да има значение. Важното е , че по негово време България и Румъния влязоха в ЕС, обяви той в отговор на това защо се е стигнало до случилото се с НДСВ.

„Независимо кой е харесвал цар Симеон, той беше уважаван на високо ниво“, обяви Василев.

Той изтъкна, че по времето на царя България е била възприемана на високо ниво, като припомни, че на снимки винаги е бил до кралицата на Великобритания.

„При царя България беше по-богата и въобще  не беше най-корумпираната. Тогава за корупция в България не се говореше. Надявам се това да се подобри“, продължи той.

„Винаги в живота е добре да има някакви промени. Моят любим закон е този на Мърфи“, каза той за случилото се на парламентарните избори.

„Не се знае дали свършва ерата на Борисов. Това ще решат политиците“, категоричен е Василев

Той изтъкна, че по важното е какво ще се случи след 5 години у нас.

„Няма нищо драматично в това. Ако новото правителство не даде заден ход, ще ни приемат в еврозоната“, заяви той.

„Едва ли ни очаква по-голяма криза от тази, която е медицинска. Най-важното е да се осигурят ваксини и да се убедят хората да се имунизират“, отговори той на въпрос дали ни очаква криза.

По думите му няма да е лесно да се убедят сънародниците ни да се ваксинират.

Според него така и бизнеса ще тръгне напред.

„Най-малкият проблем са парите, които ще се дадат за избори, по-скоро ще се стигне до хаос и безвластие при нови избори“, завърши той, коментирайки стигането до евентуални нови парламентарни избори.

Прегледана: 2877

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече