Николай Василев: Не се знае дали свършва ерата на Борисов…

0

„Нещата в историята винаги вървят напред. Но за нас от НДСВ има особено значение денят 6 април“, заяви по Би Ти Ви бившият министър на икономиката Николай Василев.

„Винаги съм имал отговор. Царят винаги се е държал повече за треньор на националния отбор. Любимият ми цитат е от него е , че няма значение какво ще се случи след 5 години, защото няма да има значение. Важното е , че по негово време България и Румъния влязоха в ЕС, обяви той в отговор на това защо се е стигнало до случилото се с НДСВ.

„Независимо кой е харесвал цар Симеон, той беше уважаван на високо ниво“, обяви Василев.

Той изтъкна, че по времето на царя България е била възприемана на високо ниво, като припомни, че на снимки винаги е бил до кралицата на Великобритания.

„При царя България беше по-богата и въобще  не беше най-корумпираната. Тогава за корупция в България не се говореше. Надявам се това да се подобри“, продължи той.

„Винаги в живота е добре да има някакви промени. Моят любим закон е този на Мърфи“, каза той за случилото се на парламентарните избори.

„Не се знае дали свършва ерата на Борисов. Това ще решат политиците“, категоричен е Василев

Той изтъкна, че по важното е какво ще се случи след 5 години у нас.

„Няма нищо драматично в това. Ако новото правителство не даде заден ход, ще ни приемат в еврозоната“, заяви той.

„Едва ли ни очаква по-голяма криза от тази, която е медицинска. Най-важното е да се осигурят ваксини и да се убедят хората да се имунизират“, отговори той на въпрос дали ни очаква криза.

По думите му няма да е лесно да се убедят сънародниците ни да се ваксинират.

Според него така и бизнеса ще тръгне напред.

„Най-малкият проблем са парите, които ще се дадат за избори, по-скоро ще се стигне до хаос и безвластие при нови избори“, завърши той, коментирайки стигането до евентуални нови парламентарни избори.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече