Борисов: Не ми трябва имунитет, отказах се от мястото си на депутат и в двата многомандатни района

0

Днес подадох заявление до ЦИК и се отказах от мястото си като народен представител и в двата многомандатни района, от които бях избран, въпреки че спечелих лидерските двубои – и Нинова, и Слави Трифонов, и Христо Иванов – навсякъде ги победих. Това обяви премиерът Бойко Борисов в профила си във Фейсбук.

Като министър-председател не съм имал имунитет и сега не ми е нужен, каза министър-председателят, който днес е на обиколка в района на Рилския манастир:

„Напуснах депутатските заплати или каквото искат, и на първо място – имунитет. На мен имунитет не ми трябва – като премиер не съм имал и след това не ми трябва имунитет. И затова напуснах и двата избирателни района, където си спечелих и лидерския дебат – с г-жа Нинова,  с Христо Иванов и със  Слави Трифонов“.

Едни наши опоненти ни наричаха „срутището ГЕРБ“. ГЕРБ спечели изборите в 24 от 31 района, а опонентите ни в по 3, 2 и 1. С тези обиди дотам се докараха, заяви Борисов и посочи: „Такова срутване като на БСП аз не съм виждал десетилетия наред“.

„Изборите се провеждат, за да се направи правителство и стабилно управление, за да може това, което политиците говорят, да го изпълняват. Нека да се уважаваме – зад всеки един политик стоят гласовете на много хора. Призивът ми е да не се обиждат избирателите – всички сме български граждани“, каза Борисов.

Централната избирателна комисия ще определи днес разпределението на 240 депутатски мандата между 6 -те политически формации, които да сформират състава на следващото Народно събрание.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече