Скандал в „Демократична България“ заради Костов

0

Интервюто, което Иван Костов даде пред Иво Божков във фейсбук дни преди изборите, предизвика скандал в Демократична България, съобщиха запознати.

Бившият премиер заяви, че ще гласува за създадената от него ДСБ: „Аз и цялото ми семейство ще подкрепим кандидатите на ДСБ в листите на Демократична България. Ние сме улеснени, защото при нас водач на листата е председателят на партията Атанас Атанасов. Нашият избор е категоричен и не подлежи на никакви колебания и съмнения! Всички сме притеснени от пандемията, но ще отидем много рано, още при отварянето на секциите“.

Освен ДСБ в коалицията са представени „Да, България“ на Христо Иванов и Зеленото движение на Владислав Панев и Борислав Сандов. Останалите извън създадената от Иван Костов партия смятали, че изявлението на експремиера ще отблъсне гласоподавателите и ще намали крайните проценти за обединението.

„Нямаше как Костов, който създаде ДСБ, да не подкрепи своето отроче. В столицата той има свои лични привърженици – между 20 000 и 50 000 души. Ако не им беше дал знак, те нямаше да се активизират“, коментираха негови съпартийци.

В крайна сметка се видя, че в София резултатите на десните са впечатляващи – в два от трите района излизат пред ГЕРБ. Но този лек предизборен скандал показва, че в бъдеще в коалицията може да прехвърчат искри.

Източник: 168 Часа

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече