Борисов натири Фандъкова и Менда Стоянова от ГЕРБ

0

 Официално! Йорданка Фандъкова и Менда Стоянова се разделят с постовете си в ГЕРБ. Това потвърди депутатът Тома Биков в интервю за България он ер. Фандъкова е зам.-председател на ГЕРБ, Стоянова – член на изпълнителната комисия. Лидерът Бойко Борисов обяви конференция на партията на 11 май и заяви, че ще има смени на зам.-председатели и избор на нова комисия.

Според Биков отстраняването на Менда Стоянова и Йорданка Фандъкова от ръководството на партията е нещо нормално в развитието на всяка партия.

„Не смятам, че има радикализъм в такива промени. Всяка партия трябва да действа според ситуацията. Ако бъдат направени някакви промени в изпълнителната комисия, те ще са, за да бъде партията адекватна в тази ситуация. Има нова ситуация и трябва нов подход“, смята депутатът от ГЕРБ.

    С поста си в изпълнителната комисия на ГЕРБ се разделя и областният координатор на Русе Пламен Нунев, който вчера съобщи, че е подал оставката си още на 8 април. Причината са загубата на местните избори в града и лошите резултати в областта на парламентарния вот. Слави Трефонов би в Русе ГЕРБ със 111 гласа.

„Кабинетът и промените в партията предстоят да бъдат обявени персонално от премиера и председател на ГЕРБ. Според мен, промените би трябвало да са в посока на отваряне на партията. Всяка партия има естествен инстинкт да се капсулира, затваря, да се усеща като самодостатъчна. Работата на едно оперативно национално ръководство е да противодейства на този инстинкт и да направи така, че структурите са отворени гостоприемни и за нови хора“, заяви Биков в студиото на „България сутрин“.

    Той е съгласен с Томислав Дончев, че предстои „нов живот“ на партията.

„Сега предстои конгрес на партията. Всички организации, които трябва да бъдат раздвижени, ще започнат да функционират. Сега е моментът ГЕРБ да се промени за пореден път. Това е партия, която се променя и затова печели избори толкова поредни пъти“, посочи Биков.

Той намира победата на ГЕРБ-СДС за очевидна за всички – те са с 8% разлика пред втория.

„В избори, в които избирателната активност е с 2% по-ниска от предишните, до голяма степен този резултат е задоволителен. Разбира се, анализът за отделните райони е различен за всеки. От тях, в София – в моя 24 МИР, не се представихме добре. Трябва да видим защо се е получило така“, отбеляза депутатът.

    ГЕРБ са готови да предложат правителство за изключително сложната ситуация, в която се намира страната, а съставът ще бъде предложен лично от премиера Борисов.

„Имаме различни варианти, но бихме искали да ги обсъждаме с потенциални партньори. Ние сами не можем да изберем правителство, трябва ни подкрепата на 2 други политически сили. Не сме имали преговори с „Има такъв народ“, но бихме се съобразили с техните искания. Разбира се, не бихме отстъпили от основните си принципи“, категоричен е Биков.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече