На прощаване: Бащата на Каракачанов вдигна вила 350 кв.м. в Тревненския балкан (Снимки и документи)

0

Роденият през 1937 г. баща на военния министър Красимир Каракачанов е построил кокетна вила с РЗП 350 кв.м. в Тревненския балкан, недалеч от гр. Плачковци. Вилата е била на груб строеж преди две години, когато избухна скандала “Апартаментгейт”, в който беше замесен и Каракачанов. Днес сградата е в завършен вид отвън, като остават малки довършителни работи по оградата и двора.

Красимир Каракачанов е известен и като Агент и Щатен служител “Иван” на Държавна Сигурност. Баща му Дончо Кънчев Каракачанов също е свързан с Държавна сигурност. Той е бил явочник, а впоследствие щатен служител на Шести отдел на ДС с псевдоним “Иванов”. Каракачанов-баща е родом от с. Стоевци, Тревненско. Той се сдобива с терена за вилата през 2013 г. под формата на дарение от сина му Красимир и снаха му Росица. Ливадата, която е на усамотено място, е закупена няколко месеца по-рано от шефа на ВМРО Красимир Каракачанов за символичната сума от 238 лв. Към този терен от 1000 кв.м. с констативен акт са придадени още 600 кв.м.

Впоследствие земеделската земя сменя статута си и след 2017 г., когато Каракачанов става министър, на нея започва строеж. Към пролетта на 2019 г. сградата е на етап грубо строителство, а към настоящия момент е довършена. Сградата е на два етажа със застроена площ 169 кв.м. Архитектурно е издържана във възрожденския тревненски стил и от нея се открива прекрасна гледка към Балкана.

Така патримониумът на Каракачанови се закръгля и с атрактивен планински имот. Както стана ясно от разследването “Апартаментгейт” проведено от Биволъ, Каракачанов е придобил голям апартамент в София на цена по-ниска от пазарната. Той има цели пет тераси, като за три от тях има съмнения за незаконно остъкляване и пристрояване. Проверка на БРРД в Имотния регистър показа, че освен тази вила Каракачанови имат имоти в с. Любовище, община Сандански, както и на морето в с. Кранево, Варненско.

Август 2017 г. строеж още няма, показват архивни сателитни снимки от Google Earth.
Вилата е нанесена в Кадастъра през 2019 г.
В края на 2013 имотът е дарен на бащата на Каракачанов – Дончо, роден 1937 г.
В края на юни 2019 г. вилата е нанесена в Кадастъра.
Засадена е и растителност.
От вилата се разкрива красива гледка.
От вилата се разкрива красива гледка.

Източник: bird.bg

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече