Показа си рогата: Човек на Трифонов заплаши репортер с Крумови закони

0

Избраният за депутат от партията на Слави Трифонов сценарист Тошко Йорданов (на снимката) заплаши репортера на Нова телевизия Благой Цицелков със сурово наказание по примера на Крумовите закони заради грешка в ефир.

Повод за гнева на Йорданов стана лапсус в обедната емисия на медията. Вместо да назове правилно името на формацията на Мая Манолова – „Изправи се! Мутри вън“, Цицелков казва: „Има такъв народ“. Погрешното цитиране става в  репортаж дали коалицията би приела подкрепа от БСП или ДПС. Впоследствие в предаването, което Тошко Йорданов води по телевизия 7/8, той обвини в лъжа журналиста и обяви, че ако е живеел по времето на Крум, за подобна лъжа е „щяло да липсват части от тялото на репортера“. Пълното изказване на Йорданов гласи: „Една от националните телевизии изрече мазна лъжа в ефир – говоря за Нова ТВ. Техният журналист си позволи да излъже в обедната емисия без капка срам. Я го пуснете тоя хубавец пак… Ако бяхме в Крумова България, за тази лъжа щяха да липсват части от тялото на това момче с микрофона“.

Впоследствие Благой Цицелков коментира в социалните мрежи, че става въпрос за грешка – без умисъл, и че в излъчения след неговото включване репортаж се вижда, че той има предвид „Изправи се! Мутри вън“, а не партията на Слави Трифонов.

От Нова телевизия също излязоха с позиция, в която се казва, че е „притеснителна връзката между една неволна репортерска грешка и Крумовите закони, направена от водещ, избран за народен представител“. Според медията подобни аналогии са смущаващи. „По време на живо включване в обедната емисия на Нова телевизия на 13 април е допусната неволна репортерска грешка със замяна на имената на две политически формации – репортерът Благой Цицелков свързва позицията на „Изправи се! Мутри вън!“ с „Има такъв народ“. В излъченото видео непосредствено след пряката връзка информацията е напълно коректна“, пишат от Нова телевизия.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече