Близнашки: Мечтата на задкулисието е президентска държава, новият парламент е гротесков

0

Нашата Конституция е най-добрата в Централна и Източна Европа. Промяната в Конституцията няма да доведе до нищо добро. Това заяви пред БНТ професорът по конституционно право и бивш служебен премиер Георги Близнашки.

 „Защо е този ужас от прокуратурата? Сега на прицел е прокуратурата, който и да стане прокурор ще бъде подложен на критика. Ако се въведе политически контрол над главния прокурор, то значи намеса на политиката в прокурорската и съдебна система“, коментира той предложенията на част от новите партии в НС.

„Всички много бързаха вчера в парламента, но още нямат мнозинство. Вчера бе сбъркана и процедурата – първо трябваше да се избере председател на НС, а те пуснаха речите“, разкри проф. Близнашки и допълни:

„Знам, че този парламент ще бъде гротеска, но се радвам че го има. Мечтата на задкулисието е президентска държава. Това искаха да се случи след протестите от лятото на изминалата година“.

 „В този парламент ще наблюдаваме такива грозни сцени, но е по-добре да го има този орган. Ще има и правителство – няма да пропуснат, все пак са влезли в политиката по странно стечение на обстоятелствата“, каза преподавателят по конституционно право.

„Нали са десни и реформатори? Сега е време да изчезна комунизмът завинаги. Но няма да стане – зад тях стоят и други хора“, категоричен бе бившият служебен премиер.

Когато Христо Иванов бе в моето правителство, за чиято кандидатура нямах избор заради отхвърлени няколко предложения, беше просто адвокат с прекратени права, съобщи Близнашки.

„Много добри впечатления имам от работата на Даниел Митов“, разкри бившият служебен премиер за номинацията на ГЕРБ за министър-председател.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече