Явор Дачков: Слави Трифонов е подставено момче за поръчки!

0

Имам кратка, но нямам възпитана версия за първия ден на парламента. Дебатът е на изключително ниско ниво, за да бъде коментирано сериозно от политическа гледна точка. Това заяви пред БНТ анализаторът Георги Харизанов.

„Вчера господин Хаджигенов заяви, че ГЕРБ били мнозинство. ЩЕ припомня само, че в демократичния парламент управлява опозицията. Ами като направете му един кикбокс на Ердоган, поговорете си със САЩ за политическия натиск за Северна Македония. Как така – мнозинство, пък ще стои в опозиция? Откъде накъде?“, заяви още той.

Журналистът Явор Дачков заяви на свой ред: „Партията на Слави Трифонов нямаше предизборна кампания. Тя няма никаква идеология, в нея всички са еднолично подчинени на Трифонов. Депутатите на „Има такъв народ“ бяха докарани като туристи с автобус. Друг е въпросът защо възрастни интелигентни хора се съгласяват на това. Слави Трифонов влезе в политиката като в бизнес. И изведнъж се оказа, че трябва да поеме отговорност за управлението. Това го вкара в ступор. Затова е прибързано да се говори за коалиция анти ГЕРБ. Слави Трифонов минира самата коалиция. Защото с популисткото предложение за 1 лев на глас изгуби подкрепата на БСП“.

„Слави Трифонов е подставено момче за поръчки. И затова въпросът дали ще има правителство виси. С кого ще прави правителство – с това момче с фашизоидното поведение – Тошко Йорданов?“, отбеляза още Дачков. 

„Къде е политикът Станислав Трифонов? За да го оценим, ние трябва да видим, при цялото ми уважение към шоумена Станислав Трифонов, политикът Станислав Трифонов остава една мистерия. Не знам изобщо как трябва да се разчитат знаците. Ако приемем избора на госпожа Ива Митева за крачка напред, с избора на шеф на правната комисия се направиха три назад“, коментира на свой ред Георги Харизанов. 

Той посъветва Слави Трифонов да види политическата карта от последните 12 години и добре да прецени дали тя подлежи на „изчегъртване“.

„Господин Трифонов няма никакво оправдание, след като е спечелил доверието на своите избиратели и това на парламентарните групи, да не направи правителство. Друго би било безотговорно. По-скоро ще се отиде на извънредни избори, защото Трифонов се страхува да управлява. Замисълът му беше като на Бареков – да влезе в политиката, за да въздейства икономически“, отбеляза Дачков.

Георги Харизанов изтъкна, че хората не се интересуват от промените в Изборния кодекс, а как бизнесът ще е свързан с бюджета, дали ще бъдат затворени ТЕЦ-овете, какво става със Зелената сделка, ще бъдат ли увеличени пенсиите. „Това са много по-важни неща за обществото, отколкото колко избирателни секции ще има в ЕС“, заяви той.

„Борисов не е „единственият виновник“, както се опитват да го изкарат „новите“ в парламента. 20 години говоря срещу него и не съм му спестявал нищо. Но сега си позволявам да говоря така, защото това отношение спрямо него е наистина отблъскващо“, отбеляза в заключение Явор Дачков, а Георги Харизанов заяви: „ГЕРБ има шанса да предложи сега нормалност, разум и опит“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече