Борисов представи кабинета на ГЕРБ: Любен Дилов – министър на туризма, Делян Добрев се завръща в енергетиката

0

За нас българският избирател го поставяме на първо място. Това каза Бойко Борисов от болницата, където снощи беше приет за травма на коляното. В момента той представя предстоящите министри на импровизиран брифинг. 

„Българските избиратели искаха аз да съм премиер – не се кандидатирах за премиер, само за да е мир. Може да сме достойна опозиция. В момента има огромно управляващо мнозинство. Партията единодушно застава зад Даниел Митов за премиер.

Вицепремиер и министър на отбраната предлагаме Румен Христов, съобщи Борисов. Министър на туризма – Любен Дилов-син. 

Премиерът в оставка подчерта, че Томислав Дончев е безспорно най-големият капацитет по еврофондовете.

За регионален министър той предлага Сашо Иванов, а за министър на правосъдието – Десислава Ахладова. 

Премиерът в оставка пак призова да не се спекулира с Плана за възстановяване и припомни, че в неделя са го представили пред медиите. Борисов каза, че август е бил най-полезният месец за него. „Всяко зло за добро, те ни направиха по-силни“.

Екатерина Захариева, Кирил Ананиев, Деница Сачева, Десилава Ахладова, Десилава Танева, Красен Кралев отново са предложени за министри. Илияна Василева е предложение за екологията. Делян Добрев се завръща като министър – на енергетиката. 

Жечо Станков той предлага за министър на икономиката.

За министър на здравеопазването е предложен досегашният – проф. Костадин Ангелов. Росен Желязков е номинацията за министър на транспорта, а Красимир Вълчев е предложението за просветен министър. 

Борисов призова министрите си да се обадят на опонентите и да се опитат да разговарят с тях. Той обаче подозира, че в крайна сметка обаче ще се стигне до служебен кабинет.

Прегледана: 1812

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече