ГЕРБ прецака Слави: Внесе законопроект за мажоритарния вот

0

ГЕРБ финишира първа на линията за мажоритарния вот, изпреварвайки най-големия поддържник на тази идея Слави Трифонов.

Управляващите внесоха в парламента законопроекта за промени в Изборния кодекс, след като през изминалата седмица зам.-председателят на партия „Има такъв народ“ Тошко Йорданов направи отбой по темата с мотива, че в момента в парламента няма достатъчно мнозинство за такава радикална промяна.

Мажоритарният вот стана повод за критики от ГЕРБ към партията на Слави Трифонов. Причината – това бе една от основните линии в инициирания преди години референдум. Вече няколко пъти депутатите на Борисов категорично заявиха, че ИНТ е непоследователна и лъже избирателите си като отказва да подкрепи въвеждането на мажоритарния вот.

В разгара на конфликта миналата седмица в свой пост във Фейсбук Трифонов категорично отрече, че формацията се е отказала от въвеждането на мажоритарни избори и отсече, че това ще стане при спокоен парламент ще се случи това, за което е била създадена партията.

Още миналата седмица депутатите на ГЕРБ обявиха, че ще внесат своето предложение, както били направили през 2016 и 2017 г. Управляващите последователно изпълнявали своите публично поети ангажименти за разлика от други, които се отказали от поетите си ангажименти към хората, посочи Десислава Атанасова – лидер на парламентарната група.

В мотивите към Законопроекта за изменение и допълнение на Изборния кодекс от ГЕРБ изтъкват, че мажоритарната система ще издига личности, които притежават високи професионални и нравствени качества.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече