Пак оперираха коляното на Борисов

0

Премиерът в оставка Бойко Борисов е бил опериран в столичната болница „Софиямед“, съобщиха от лечебното заведение. Интервенцията е извършена тази вечер по повод на травма на дясното коляно, получена по време на футболен мач. 

Според съобщението след извършен ядрено-магнитен резонанс в болница „Пирогов“ е установена увреда на вътрешния менискус на ставата с дислокация на част от него. 

Борисов се възстановява след интервенцията и ще остане под наблюдение, допълват от болницата.  Състоянието му е добро, съобщи д-р Антони Георгиев, началник на Клиниката по артроскопска травматология в болница „Софиямед“, който е извършил операцията:
„По време на футбол получава травма. Ние ги класифицираме като торзионни  травми, а точно дали някой го е атакувал в краката или пък той е направил грешно движение – това не сме уточнявали. По принцип този тип увреди са едни от най-болезнените и, когато има такава, се препоръчва оперативно лечение без отлагане. Операцията е миниинвазивна, така че не е тежко за пациента“.
Все още не е ясно дали Борисов ще може да се придвижва сам и колко ще продължи лечението: „Още не мога да ви кажа. Минали са два часа от операцията. Принципно трябва да се прецени до каква степен той ще е способен да се придвижва“.В сряда премиерът в оставка Борисов трябваше да се яви на изслушване в парламента за Плана за възстановяване. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече