Георги Гергов прави нова русофилска партия

0

Георги Гергов ще прави нова русофилска партия у нас, сочат последните събития в лявото пространство. През уикенда Гергов изненадващо посрещна в Пловдив новия руски посланик у нас Елена Митрофанова.

Още по-изненадваща бе реакцията на руското посолство на тази иначе рутинна среща – на страницата си във във Фейсбук

руската амбасада публикува похвално слово за бившия свинар. Москва припомня, че Георги Гергов е почетен консул на Русия в Пловдив от 2008-ма година, че е направил много за укрепване на българо-руските отношения и запазване на паметниците на общата ни история. За активизирането на Гергов по руска линия има само една цел-създаването на нова партия, коментират пред „Галерия“ анализатори на политическите процеси. Русофилските партии претърпяха истинска катастрофа на последните избори. Те практически нямат представител в Народното събрание, като най-сериозен е провалът на движение „Русофили“  създадено от друг бивш член на БСП Николай Малинов. Бившият кадър на БСП спечели малко над половин процент от гласовете на избирателите, което дори не му осигурява партийна субсидия.

Очевидно в Москва са силно разочаровани от този резултат, след като вложиха неимоверни усилия и средства да подсигурят кампанията на „Русофили“. Малинов замина за руската столица, за да получи орден лично от Владимир Путин, въпреки че прокуратурата бе забранила той да напуска страната.

Крах претърпя и друга политическа сила, която заяви силна привързаност към Русия Атака. Лидерът й Волен Сидеров също пътува до Русия няколко пъти през последните години, но така и не успя да спечели благоволението на Москва. Русофилството е последната писта, на която Георги Гергов може да остане някакъв политически фактор, смятат политолози.

Олигархът бе изгонен от БСП след като се опита да направи преврат и да свали шефката на социалистите Корнелия Нинова.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече