Даниел Митов разочарован от Демократична България: Проявяват политическа незрялост

0

„Проява на политическа незрялост“, така предложеният за премиер от ГЕРБ Даниел Митов нарече отказа на Демократична България за среща днес от 16 часа, на които да коментират съставянето на ново правителство.

„Не можем да си обясним защо се отказват подобни разговори, когато трябва бързо стабилно правителство. Отказва се разговор по сериозни въпроси“, каза още Митов и напомни, че ГЕРБ желае правосъдна реформа, но трябва да се стигне до разговор. Той обясни, че ДБ сега влиза в ситуация, която не е в полза на коалицията, защото ще трябва да преговаря с БСП и ДПС за правителство.

„Аз съм учуден и не чак толкова от действията на нашите партньори, с които сме минали дълъг път. Били сме в едно формирование СДС, в последствие „Синя коалиция“, „Реформаторски блок“ и най-важното ние сме член на голямото европейско семейство ЕНП. Няма нищо по-логично от това две десни формации, за каквито се представят от ДБ най-малко да седнат и да разговарят“, каза за бившите си съпартийци лидерът на СДС Румен Христов.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече