Мая Манолова предала съратниците си, „Изправи се.БГ“ се разпада

0

Близките съратници на Мая Манолова от платформата „Изправи се.БГ“ вече открито я обвиняват, че ги е предала за сметка на коалиционните си партньори от „Отровното трио“, които прибавиха „Мутри вън!“ в името на парламентарната група. Това твърдят пред „Галерия“ участници в протестите, които помогнаха на Манолова с акции в цялата страна.

Най-ощетени и разярени на русата фурия били учредителите на „Изправи.БГ“ Тихомир Василев и лидерът на партия ВОЛТ и бивш депутат Настимир Ананиев. Те са сред първите, които подкрепиха Манолова при повторния щурм на парламента. И двамата обаче били поставени на задни места в софийските листи. Василев беше пети в 25-и МИР, откъдето влязоха Николай Хаджигенов и председателката на ЕНП Валентина Василева, известна като приближена на Арман Бабикян.

Настимир Ананиев беше трети след Мая Манолова и Андрей Вълчев, който влязоха. Ананиев и Тихомир Василев имали много преференции, но въпреки това отпаднаха от новия парламент за сметка на протежетата на Хаджигенов и Бабикян.

След това започнали да разказват, че има доказателства за спуснати листи и влияние на ДПС върху коалиционните партньори и тайни договорки на Манолова с триото. Негодували също срещу старите муцуни в парламентарната група като Татяна Дончева.

След като отпаднаха от парламента Тихомир Василев и Настимир Ананиев демонстративно започнаха да търсят професор Велислав Минеков, който се отцепи от триото и застанаха на страната на Демократична България. Според запознати двамата от най-близките на Мая Манолова скоро ще обявят, че напускат и ще се надяват да бъдат включени в организацията на Христо Иванов и Атанас Атанасов, ако има нови избори.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече