Дамски гамбит при Слави жертва експерт по сигурността за сметка на Олинезата

0

Краят на политическите шахматни ходове винаги носи неприятен привкус. Особено, когато зрителят разбере, че е залъгалка, пред когото се играят пищни циркаджийски номера. Резултатът накрая определят не обществени очаквания, а едни пачки с пари, които мотивират и най-нелогичните решения.

Някои го наричат „кеширане“ на политически позиции, други го определят като обикновена корупция. За съжаление краят на историята със скандалния син на собственика на „Олинеза“-Никола Кръстев, очевидно подкрепя версията, че с появата си в изборите Слави Трифонов е искал единствено да осребри участието си като политическа патерица. Суверенът обаче, му дал гласове, за да управлява и той сега се чуди какво да прави с толкова много изненадваща подкрепа, писа Уикенд.


Със сигурност краят на сагата е заявка, че подобно шикалкавене и сложни комбинации около скандалната кандидатура на „изявения икономист“, а най-вече „мамино момченце от Костинброд“- Никола Кръстев, ще бъдат утвърдени за стандарт и модел на поведение партията на Слави. „Което не става с пари, става с много пари“!
Накратко, Никола Кръстев стана депутат от 45-тото Народно събрание. Тихо, без някой да разбере, без да бъде дори забелязан в деня на откриването на парламента и дните след това. Така ще е докрая, защото ролята му е да осигури правосъдни индулгенции на скандалния си баща Христо Кръстев, а не „за да променя България”.
Партията на Слави Трифонов изигра перфектен дамски гамбит. В ролята на пожертваната пешка обаче се оказа не някой сценарист или осветител от корпорацията „Шоуто на Слави”, нито дори местен бизнесмен, платил малко пари. Изпадна един от уважаваните десни хора, уважаваният експерт и преподавател в НБУ по сигурност и човек на думата като проф. Николай Радулов. Така Слави спаси две глави – на неизвестния пернишки бизнесмен Антон Адамов и на неизвестния икономически анализатор Никола Кръстев. Какво е общото между двамата? Общото е изключително рехавата им професионална биография, битието на богаташки синчета и любовта им към скъпите коли и високите скорости. Кръстев кръстосва родните пътища редовно с по 150-160 км в час, забелязван е често да го прави и по време на предизборната кампания.

Как ли ще законотворства, като не спазва елементарни правила?


Адамов е описан като мениджър във фирма за инфраструктурни проекти в раздела „Хората зад Слави“, в сайта на фирмата. Но местните го познават като син на собствениците на комплекс „Делта Хил“ край Драгичево, където собственост има Слави Трифонов. Кръстев е още по-незабележим и липсва в раздела с потенциалните звезди в партията. Единствената му видима изява е на експерт, който хвърля боб и гледа в кристални топки дали ще има фалити на фирми. Но пък е син на собственика на костинбродската фирма за лютеница „Олинеза“-Христо Кръстев, когото грозят 4 обвинения и 30 години затвор, ако обвинителният му акт най-накрая влезе в съда. Кръстев получи медийно внимание, след като прокуратурата го обвини, че е откраднал фирмата „Олинеза“ от бившите си съдружници с фалшиви подписи и документи. Обвиненията срещу Кръстев са за използване на документи с невярно съдържание, за длъжностно присвояване в особено големи размери, представляващо особено тежък случай, при което лишаването от свобода е до 30 години, за сключени неизгодни сделки и за укриване на данъци!
Това е залог, по-голям от смъртта, както обичаше да казва известният филмов персонаж капитан Ханс Клос. Затова кавалкадите на Виктория Василева, главен секретар на партията и пълномощничка на Слави Трифонов, а от четвъртък вече и зам.-шеф на парламента, са зашеметяващи. На 9 април тя първо подава заявление до ЦИК да бъде избрана от София-област. При това положение на мястото и като водач на листа от Кюстендил ще влезе Антон Адамов. Но същия ден изненнадващо и за самия него, заявление в ЦИК, че се отказва от спечеленото депутатско място в 24 МИР в София подава и Николай Радулов. Тук на второ място в листата е Антон Адамов. Така отказът на Радулов вкарва Адамов като депутат от столичния район. Но всъщност битката не е за Адамов, борбата е с депутатско място да бъде уреден Никола Кръстев.


Битката между морала да оставят в парламента Николай Златарски от листата в Кюстендил, който е с над 900 преференции, или да го прецакат за сметка на Кръстев продължава над 24 часа и вероятно е решена лично от Слави Трифонов.

В късния следобед на 10 април, Виктория Василева търчи отново в ЦИК и се отказва да влиза като депутат от София-област, което автоматично означава, че влиза от Кюстендил. Така изгрява щастливата звезда на Никола Кръстев, костинбродско синче, ботевградски зет. Ако ви замирисва на манджа и на провинциализъм в стил „Столичани в повече“, грешката е във вашия телевизор. Защото Кръстев си е постлал като баровец – обича да не спазва правилата, а съпругата му се вози в лъскаво „Мазерати“. Ходи по фабриките на баща си в Костинброд и Първомай неотменно в компанията на Тошко Йорданов и на Виктория Василева, за да убеди партийците как всички работници, накуп, ще излязат и ще дадат вот за Слави Трифонов.
Тошко Йорданов, който обича много да се кичи с титлата Хаджи, дотолкова не може да излезе от ролята си на писач на шоу сценарии, че онзи ден директно прехвърли гаменския си изказ в политиката. Грозно се накара от ефира на „7/8 ТВ” на репортера Благой Цицелков, който неволно обърка имената на партията на Слави – „Ако бяхме в Крумова България, на това момче щяха да му липсват части от тялото“. Тошко все повече заприличва на Цветан Цветанов като дясна ръка и патерица на Бойко Борисов. Страхлив по природа, Ц.Ц. бързо доби самочувствие, след като оглави партията и дори започна да върти мурафети на „шефа си“. Придворните пажове с амбиции стават особено досадни и трудни за отлюспване – на Борисов му отне цели 6 години да разкара Цветанов. Хаджи-то върви по същите дири и скоро ще стане непреодолима тежест за Слави, пророкуват политически анализатори.


Но да се върнем на Никола Кръстев. Няма как да си стожер на законността, когато редовно нарушаваш законите по пътищата! Няма как да си стожер на държавността, когато баща ти дължи на държавата глобите, наложени му от Комисията за защита на конкуренцията, едната от които е рекордна – 250 000 лв! Няма как да се дължат 1,5 млн. лв. на бивш съдружник и да наливаш пари в политическа корупция, за да намериш начин да не платиш и да се спасиш от правосъдието! „Няма такава държава”, както гласеше първата версия на името на партията на Слави!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече