Слави Трифонов е депутат незаконно!

0

Слави Трифонов незаконно е депутат и изобщо не е имал право да се заклева като народен представител в 45-ото Народно събрание. Причината е, че все още е част от директорските бордове на цели три фирми, което е в грубо нарушение на правилника на парламента, писа ПИК.

Този факт обаче удобно е бил пропуснат от председателката на парламента Ива Митева, която е от неговата партия „Има такъв народ“ и не е трудно да се предположи защо си е затворила очите за грубото нарушение. Трифонов е трябвало да оваканти всякакви постове в частни компании преди да се закълне като депутат и да започне да получава заплата от близо 5000 лв.

Според правилата на НС избраниците нямат правода заемат ръководни постове в търговски дружества, а само да са собственици на такива, без реално да ги управляват.

В момента той е в конфликт на интереси и може да бъде стартирано разследване от КПКОНПИ по този повод. Още повече, че зависимостите на всички депутати ще лъснат съвсем скоро и може да има и още подобни случаи. Причината е до 14 май всички избраници трябва да подадат декларации пред „Антимафия“ за имуществото си.

От нея ще се види, че Трифонов към момента на клетвата си в НС участва в бордовете на три фирми – „Седем-осми“ АД, „Алт Плеър“ и „Призва интерактив“. Справка в търговския регистър и към днешна дата потвръждава това, както и че няма подадени документи за промяна на актуалното състояние, така че да бъде отписан. Самият Трифонов обаче вероятно разчита, че санкция ще му се размине, тъй като животът на 45-о НС ще е кратък и така и няма да се стигне до проверки на депутатите за конфликт на интереси.

След като хората му върнаха мандата за съставяне на кабинет, Румен Радев има най-много 7 дни, за да го връчи на трета партия. Ако и тя се провали в съставянето на правителството, което е почти сигурно, че ще се случи заради липса на подкрепа, парламентът ще бъде разпуснат.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече