Изписаха Деси Радева от болницата, майка й се грижи за нея

0

Десислава Радева се възстановява на легло, като за нея се грижи майка й Желяза след операцията на три аневризми, която претърпя преди две седмици. Първата дама вече се чувствала по-добре, писа Уикенд.

Съпругата на президента Румен Радев бе приета по спешност в столичната болница „Свети Иван Рилски“ на 12 април, като неофициално бе съобщено, че е имала три мозъчни аневризми. Лекарите провели щателни прегледи и преценили, че сериозният проблем нямало как да бъде отстранен само с медикаменти, затова назначили операция, която преминала успешно. От лечебното заведение бяха лаконични, докато тя се лекуваше в неврологията. Миналият петък стана ясно, че е била изписана. Лечението ѝ обаче ще продължи и след интервенцията. Именно от рехабилитацията зависи до каква степен пациентът ще се възстанови, коментират специалисти.


По време на постоперативната терапия се използват различни методи, като физиотерапия и медицински масажи, обясниха лекари.
Мозъчната аневризма представлява разширение на участък от кръвоносен съд в мозъка, наподобяващо в повечето случаи зрънце, свързано със стебло. Главната опасност, съществуваща при наличието на мозъчна аневризма, е спукването ѝ и изтичането на кръв, което може да доведе до сериозни усложнения.
Лекарите препоръчват на пациенти с мозъчни аневризми да избягват всякакви натоварвания – любовни и физически. Тъй като президентът не е отменил програмата си, а и докато съпругата му бе в болница, продължи да работи, тя ще разчита и на помощта на своята майка.


Пенсионерката Желяза отдавна живее в София и е близка с единствената си дъщеря.

Тя я съветва не само в личните дела, но и по отношение на стила ѝ. Именно нейна идея била прословутата брошка с българска шевица, която Деси и Радев поднесоха на английската кралица по време на визитата си в Бъкингам. Майката на първата дама е вдовица отдавна. Бащата на Десислава е покойник, но всъщност с майка ѝ били разведени дълго преди той да си отиде от този свят.
Всички роднини по майчина и бащина линия на президентшата са от Бургас и повечето от тях живеят на територията на морския град. Синът ѝ Страхил от първия ѝ брак с червения депутат Георги Свиленски пък е в Америка.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече