Нинова: Връщаме мандата!

0

На последните парламентарни избори по-голяма част от българските граждани видя в Слави Трифонов и ИТН предложение за промяна. Ние подадохме ръка, която беше отхвърлена. Трите нови политически партии в НС показаха липса на политическа култура. Не можаха да избягат от егото си и да се обединим за онези неща, които ни събират, а не ни разделят“, заяви Корнелия Нинова и допълни, че правителство съставено от БСП макар и временно е невъзможно. Тя допълни, че всички варианти са били обсъдени.

Първо е било предложено да се състави чисто партийно правителство, което е било отхвърлено. На второ място е било обсъдено да се състави експертно правителство и да се стартират консултации, знаейки предварително, че подкрепа няма да получат. Но и това предложение след дискусия е било отхвърлено, защото криело рискове. По думите й такова експертно правителство може да се подкрепи открито от ГЕРБ и скрито от ДПС, но според социалистите било неприемливо.

Третият вариант е бил да се вземе мандата, да се стартират консултации и да се печели време за довършване на законите. Според Нинова обаче законодателството, което се приема, е нетрайно и хаотично, като даде пример Изборния кодекс. Соцлидерката отново припомни, че всичките им социални законопроекти са били отхвърлени.

„Да, ние можехме да вземем мандата и да печелим време, да предложим правителство, което знаем, че е обречено, за да си правим пиар. Вземането на мандата и губенето на време в опити да се състави невъзможно правителство, удължава само управлението на Бойко Борисов“, подчерта Нинова. Тя заяви, че със 108 гласа „за“ и 5 „въздържали се“ е било прието да се върне веднага мандата, за да може Румен Радев да поеме управлението на страната. „Още повече, че Радев е готов със служебен кабинет“, допълни още Нинова и е сигурна, че избраните от Румен Радев за служебни министри били качествени хора.

Тя заяви, че отговорността за отиване на предсрочни избори е единствено на „новите“ партии, които са излъгали хората за промяна. „Ние няма да допуснем промяната да стане подмяна“, подчерта Нинова.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече