Нинова: Връщаме мандата!

0

На последните парламентарни избори по-голяма част от българските граждани видя в Слави Трифонов и ИТН предложение за промяна. Ние подадохме ръка, която беше отхвърлена. Трите нови политически партии в НС показаха липса на политическа култура. Не можаха да избягат от егото си и да се обединим за онези неща, които ни събират, а не ни разделят“, заяви Корнелия Нинова и допълни, че правителство съставено от БСП макар и временно е невъзможно. Тя допълни, че всички варианти са били обсъдени.

Първо е било предложено да се състави чисто партийно правителство, което е било отхвърлено. На второ място е било обсъдено да се състави експертно правителство и да се стартират консултации, знаейки предварително, че подкрепа няма да получат. Но и това предложение след дискусия е било отхвърлено, защото криело рискове. По думите й такова експертно правителство може да се подкрепи открито от ГЕРБ и скрито от ДПС, но според социалистите било неприемливо.

Третият вариант е бил да се вземе мандата, да се стартират консултации и да се печели време за довършване на законите. Според Нинова обаче законодателството, което се приема, е нетрайно и хаотично, като даде пример Изборния кодекс. Соцлидерката отново припомни, че всичките им социални законопроекти са били отхвърлени.

„Да, ние можехме да вземем мандата и да печелим време, да предложим правителство, което знаем, че е обречено, за да си правим пиар. Вземането на мандата и губенето на време в опити да се състави невъзможно правителство, удължава само управлението на Бойко Борисов“, подчерта Нинова. Тя заяви, че със 108 гласа „за“ и 5 „въздържали се“ е било прието да се върне веднага мандата, за да може Румен Радев да поеме управлението на страната. „Още повече, че Радев е готов със служебен кабинет“, допълни още Нинова и е сигурна, че избраните от Румен Радев за служебни министри били качествени хора.

Тя заяви, че отговорността за отиване на предсрочни избори е единствено на „новите“ партии, които са излъгали хората за промяна. „Ние няма да допуснем промяната да стане подмяна“, подчерта Нинова.

Прегледана: 1944

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече