Нинова „разреши“ две дами да станат министри в служебния кабинет

1

БСП е дала благословия на две свои дами да станат министри в служебния кабинет на Румен Радев, съобщава Марица. Става въпрос за Весела Лечева и Деница Златева, като за втората социалистите имаха известни резерви. Очаква се новото правителство да бъде обявено на 11 юли.

Лечева, многократна световна шампионка по стрелба, ще оглави Спортното министерство. Най-красивите очи в българския спорт, както я наричаха навремето, има опит на този пост.  Депутатът от БСП оглавяваше ДАМС (тогава с ранг на министерство) в кабинета на Станишев.

Деница Златева вероятно ще е вицепремиер, като ще отговаря за европейските въпроси. Дамата има опит като такъв в предишния кабинет на Румен Радев. Тя беше и евродепутат, а за последно беше назначена в Булгартрансгаз от Бойко Борисов.

В кулоарите на парламента се спряга усилено и името на Желю Бойчев, едно от известните лица на БСП. Той е с шанс за икономиката или енергетиката, но още не е сигурно, че ще става министър.

За премиер е гласен генерал Стефан Янев, родом от Пловдивско. Той е секретар на президента Румен Радев и беше вицепремиер в предишния служебен кабинет.

1 Коментар
  1. […] Корнелия Нинова репликира, че руската ваксина е регистрирана в 64 държави, […]

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече