Синът на Тошко Йорданов живее като принц в Лондон (Снимки)

0

Шефът на парламентарната група на новопръкналата се партия „Има такъв народ“ Тошко Йорданов е подсигурил сина си със солидно и скъпо образование, непосилно за джоба на обикновения българин. Единственият наследник на дясната ръка на Слави Трифонов – Сибил, е учил в три от най-реномираните университети в света, чиито семестриални такси летят в Космоса.

Сибил (вдясно) със свой приятел

Сибил е плод на любовта на Тошко и съпругата му Деляна, която се занимава с издателска дейност. Женени са от 1995 г., а синът им вече е на 24 години. Той е възпитаник на Италианския лицей в София, където учат голяма част от наследниците на родния елит. После Сибил заминава да следва Международни отношения и японски в университета SOAS, намиращ се в столицата на Великобритания – Лондон. Справка с таксите на ВУЗ-а, публикувани в официалния им интернет сайт, показва, че годишно се заплащат по 28 810 паунда, което е малко над 65 хиляди лева. За 4 години, колкото е продължило обучението на Сибил там, таксите възлизат на внушителните 261 хиляди лева. В тази сума обаче не влизат разходите от личен характер – сметки, квартири, джобни, храна, развлечения, които никак не са евтини, като се има предвид стандартът на живот в Лондон и че той е сред най-скъпите градове за пребиваване в света.

Докато следва за бакалавър там, синът на Тошко Йорданов изкарва и 1 година в университета „Киото“ в Япония, за да подобри уменията си в езика. Осем хиляди лева годишно е таксата за обучение там.
През лятото на 2020 г. Сибил официално завършва SOAS, но остава да живее в Лондон и кандидатства за магистърско място в Лондонското училище по икономика и политически науки. Приет е отново в специалност „Международни отношения“, а обучението трае една година. Таксата отново е космическа – 25 224 паунда, или 54 хиляди лева за 12 месеца.

Както „Ретро“ неотдавна разкри, синът на сценариста обича скъпите играчки, макар баща му да го раздава човек от народа. Сибил е собственик на автомобил уникат – Nissan 350z Nismo, клас MAXI, каквито почти не се срещат на територията на България. Моделът е сред най-бързите и струва около 50 хиляди лева, а с него младежът участва в ралита със спортни коли.

Самият Тошко Йорданов също не движи с градския транспорт и не ходи на работа в кабеларката на Трифонов с бял автобус. Той сяда зад волана на скъп и лъскав фолксваген за 90 хиляди лева. Със звяра се сдобил съвсем наскоро, преди това карал доста по-дамско алфа ромео.

24-годишният му син Сибил вече е и отлично ориентиран в бизнеса. Той е съдружник в успешна компания за доставка на медицински консумативи – „Ай Ес Джи медикъл“. Ортак му е неговият набор Иван Клисурски, който бе кандидат за депутат от ИТН в две области – Добрич и Сливен.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече