Велизар Енчев: В 45-ия парламент „Има такъв народ“ обслужи ГЕРБ и ДПС

0

Възмутително е поведението спрямо българските пенсионери на партиите на „новото статукво“ – „Има такъв народ“ и „Демократична България“, въпреки че Христо Иванов даде леко заден като се срещна с протестиращите пенсионери пред парламента и заяви, че е готов да ги подкрепи, ако Корнелия Нинова предложи източник на финансиране за преизчисляването на пенсиите. Това заяви народният представител от парламентарната група на „БСП за България“ Велизар Енчев по БНТ, съобщиха от пресцентъра на БСП.

„Но Корнелия Нинова го предложи – до края на годината това да е „Сребърният фонд“. По предварителни разчети, ако той не е ограбен от режима на Борисов, трябва да има 3,3 млрд. лв. Ето, Корнелия Нинова предложи едно радикално и напълно икономически обосновано решение. Така че нека всички над 2 млн. български пенсионери знаят – левицата направи всичко възможно, за да се приеме тази индексация на пенсиите. БСП искаше българските пенсионери да получат реституция на своя труд – става дума за повишаване на базата на пенсиите с 150-200 лв. Това е революционно решение, което ще въздаде социална справедливост. Българските пенсионери го заслужават и аз се надявам в следващия парламент това да бъде първата точка на новите управляващи“, посочи той.

За промените в Изборния кодекс Енчев коментира:

„Изборният кодекс беше променен в последния момент, за да гарантира увеличението на резултата на ДПС в Турция. През 2016 г. беше прието едно добро предложение – в държави извън ЕС да се откриват най-много 35 секции. Интересното е, че Слави Трифонов е инициатор да отпадне това ограничение, което изцяло развързва ръцете на ДПС в Република Турция – с адвокатската подкрепа на Мая Манолова и „Демократична България“, които имат по този въпрос последователна политика. Аз съм изненадан от поведението на Слави Трифонов и се питам дали тези възрожденски песни бяха опит за примамка на избиратели или става дума за една патриотична кауза, която се изроди в изцяло кауза, обслужваща ДПС. Забележете: Република Турция – държава, в която не се спазват човешките права, правата на жените са една фикция, в която дори президентът Ердоган не дава стол да седне на председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен – точно в тази държава даваме в ръцете на Ердоган правата да се открива една секция с 40 заявления. С това установяваме едно ново положение, при което вотът от Турция може чувствително да изкриви резултатите от парламентарните избори в полза на ДПС“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече