Горещ слух обикаля „Позитано“: До края на годината се чака партия на Станишев

0

Горещ слух обикаля „Позитано“ До края на годината се чака партия на Станишев

До края на годината се очаква да се роди и партията на Станишев. В нейната основа ще е настоящата вътрешна опозиция в БСП – макар че тя все още не е съвсем наясно с това. Това сподели пред Lupa.bg социалист, пожелал анонимност.

Коментарът му дойде по повод новината за новородената партия на бившия червен премиер Жан Виденов „Лявата алтернатива“.

    „БСП е Ноевият ковчег на Българската левица – в нея има по едно мъжко и по едно женско…. На всеки няколко години тя ражда по една нова партия. Общо взето, мама БСП е винаги бременна”, коментираха анализатори в лявото пространство.

Дългогодишни социалисти обясниха пред Lupa.bg, че столетницата е такава формация, в която винаги има материал за още една партия.

    „В БСП се формира традиция за партия на всеки бивш председател – така се роди АБВ на Георги Първанов, такава е сега партията на Жан Виденов. Очаквам до края на годината да се роди и партията на Станишев”,  осведоми виден социалист.

Според червени анализатори обаче Жан Виденов е закъснял твърде много със своя проект – той трябвало да стартира най-късно в началото на годината, за да има време структурата да се разгърне до изборите. Междувременно близки до бившия премиер си спомниха следното:

    „През годините при Жан непрекъснато се изреждаха делегации, които го молеха да направи партия… Той по едно време даже се криеше от тях. Но явно е настъпило време да отстъпи. Може да е преценил, че е дошъл моментът”.

Според някои слухове на „Позитано” 20 не е изключено Жан Виденов да се коалира с русофилите на Николай Малинов, който миналата година учреди „Възраждане на отечеството”. Според други обаче Виденов ще разчита главно на социалисти извън БСП – които са разочаровани от линията на столетницата.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече