Новият здравен министър – преоблечен Мангъров

0

Назначеният служебен министър на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров е един от отявлените критици на мерките срещу коронавируса и управлението на пандемията у нас, пише „Флагман“.


Позицията му по темата с вируса не се е променяла от повече от година и с изказванията си той неведнъж е критикувал и действията на Националния оперативен щаб. Това поставя под сериозен въпрос бъдещите действия на НОЩ и въобще дали е възможно те да работят с новия си началник, макар и за кратко.
Убежденията на д-р Кацаров съвпадат почти нацяло с тези на превърналия се в лице на анти-ковид мерките доц. Атанас Мангъров, заради което мнозина вече го оприличиха именно на инфекциониста.
Малко преди началото на третата вълна той обяви, че тогавашните решения на Щаба да разхлабят мерките не са ръководени от здравна експертиза, а от политически съобръжения и аргументи в предизборната обстановка. Като критик на мерките като цяло, не веднъж е разкривал, че SARS-CoV-2 не се отличава нито с извънредна вирулентност, нито с висока смъртност.


Нещо повече – той сравнява сегашната пандемия с грип.


Следва логичният въпрос: Ще премахне ли служебният министър всички или повечето ограничителни мерки, включително задължителното носене на маски и какъв ефект ще има едно такова потенциално решение в дългосрочен план?


Служебният здравен министър влезе в повереното му ведомство заедно с предшественика си проф. Костадин Ангелов. Макар на влизане да имаше заявка за изявление пред медиите, след встъпването си в длъжност д-рСтойчо Кацаров не слезе.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече