Мистериите около Спецов: Връща се от Дубай, за да оглави НАП, познава всички мръсни схеми за укриване на данъци

0

Назначаването на напълно неизвестният до преди дни шампион по културизъм Румен Спецов за шеф на НАП се превърна в сензация на служебния кабинет и развихри буря от коментари, пише в новия си брой „Галерия“.

 Възпитаникът на Стопанската академия в Свищов, която не се ползва с особено добра Слава, бе представен не от кого да е, а от дипломирания в Харвард нов финансов министър Асен Василев който го представи като уважаем специалист от когото се очаква приходите да бъдат увеличени, като се поставя акцент върху големите данъкоплатци и се преустанови терорът над малките. Петров е бил назначен на поста с решение на Министерския съвет едва половин час преди представянето на екипа.

Данъчният шеф никога не е крил пристрастието си към ваенето на мускули и цяла България видя как изглежда той по бански. В тази област наистина има завидни познания, защото е лицензиран консултант сферата на здравословното хранене и един от най-награждаваните български културисти.

 За професионалната му дейност се знае малко. Има над 10 години стаж в НАП, експертиза в областта на данъчната политика и законодателство, както и в защитата на националната сигурност, тъй като е завършил и Академията на МВР. Работил е първоначално в Данъчната дирекция в Добрич, от 2009 до 2015 година е бил назначен в централното управление на НАП.

 Сред пикантните информации са твърденията, че е продал преди години на сламено лице дял във фирма с един милион дълг към Националната агенция по приходите. Купувачът бил Даниел Иванов Николов, който притежавал и управлявал цели 25 фирми. След това Спецов заминава за Дубай. На някой от снимките той се е увековечил с красиви момичета, а надписът към тях представя шампиона като човек, който помага да откриеш надеждата вътре в себе си. От НАП излязоха с официално съобщение по повод твърденията за продадената фирма, в което се казва, че новият им началник придобива „Гранекс Трейдър“ ЕООД след напускане на системата на НАП през 2015 година, а до момента на продажбата и през април 2016 година тя не е имала задължения към фиска. „Галерия“ не се наема да твърди каква е истината, но според вътреша информация, новият шеф на НАП може да се похвали не само с добре поддържано тяло, но и със завидни познания за всички нечисти схеми, които се използват, за да се крият данъци.

Най-вероятно Румен Спецов е бил предпочетен за важния пост не защото има дълъг стаж и професионални постижения,

а тъй като би се изправил срещу определени влиятелни и богати хора, въоръжен с познанията си за врътките, които използват, за да заобикалят правилата на агенцията. Неслучайно вече стана ясно, че през следващите два месеца ще бъдат проверявани фирми с голяма касова наличност, което е директна заплаха срещу крупните, но неизрядни бизнесмени в България. Всички те били особено притеснени и възприемали назначаването на Спецов за шеф на НАП не като гаф на правителството, а като реална заплаха срещу себе си.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече