Васил Божков кадрува в правителството чрез Николай Копринков (Пловдивски масони наредиха втория ешелон в служебния кабинет)

1Съветникът на Румен Радев Николай Копринков, бивш кмет на пловдивското село Труд, е човека, през който пробиват хората на Васил Божков в служебното правителство. Това разкриха пред „Уикенд” отлично информирани източници, приближени до новата власт. Президентът имал пълно доверие на Копринков и му дал картбланш да инсталира „проверени хора” във втория ешелон на служебния кабинет.

Именно Копринков е пратил скандалната кандидат-депутатка от партията на Черепа Елена Фичерова-Караиванова за началник на кабинета на Бойко Рашков. Позицията е наистина ключова, тъй като осигурява достъп до безценен информационен масив. Рашков изпедна в доста неловка ситуация, след като изобщо не можа да обясни как се е появила Елена Фичерова-Караиванова като шеф на неговия кабинет. Да припомним, тя е била сред учредителите на партията на Васил Божков, но в един момент уж се оттегля. Всъщност, тя умишлено не се е явила като кандидат за депутат от „Българско лято” с уговорката, че ще бъде част от администрацията на служебното правителство, твърдят източниците ни. Оказа се още, че тя е и освободена от Сотир Цацаров от Комисията по конфискациите, за което сега се водят съдебни дела.


За братята масони, казват, че имали решаващата думата при назначенията във втория ешелон в министерствата, част от които се оказаха  изненадващи и противоречиви.

Само да отбележим, че свободните зидари, освен че са плъзнали на всички нива в политическия и икономически живот, през последните години са и обект на много силно проруско влияние и проникване. Дори имаше опити за побратимяване на българските и руските масони, беше допуснато у нас да се изградят и да работят няколко масонски ателиета от Турция и Русия. Разцеплението сред масоните е точно по тази линия, като пловдивската ложа е сред проруските. Факт е, че русофилски настроени са масоните, бивши ченгета или доносници на ДС.
Като се проследят връзките на президентството и съветниците с определени среди, не е изненада, че на служебните министри директно се сервират готови имена за политическите кабинети. Колкото и да е странно, но с тях въобще не били обсъждани кандидатурите на зам.-министри и шефове на кабинети.
По пловдивска линия идва и следователката Мария Павлова в ролята на зам.-министър на правосъдието. През 2017 г. никому неизвестната юристка, която обаче е родственица на напористата политичка Мария Капон, беше дори министър в първото служебно правителство на Радев. Тогава тя получи „Златен скункс” от „Господари на ефира” – приз, с който не може да се похвали друг правосъден министър. Павлова грабна смешната награда, понеже беше положила венец в деня на съветската армия, а другият повод се оказа скандалният закон за уседналостта, който предизвика навремето бурни обществени реакции. Въпреки това сега пак я вадят от нафталина, но вече като зам.-министър. Затова пък други уж сигурни назначения така и не се случиха.

Николай Копринков


Едно от тях е на бившия военен министър Николай Цонев, който щеше да е шеф на кабинета на Стефан Янев. Известно е, че връзката между двамата е много тясна, навремето Цонев лансирал кариерата на Янев. Причината да не бъде назначен в премиерския кабинет в никакъв случай не е в липсата на допуск до класифицирана информация, понеже той не е държавен служител, за да има подобен документ, който е с тригодишна давност.

1 Коментар
  1. […] В момента срещу Васил Божков, който от миналата година пребивава в Дубай, са […]

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече