Нинова ще отврати избирателите си с Първанов, ще гласуват за Жан Виденов

0

Голяма част от хората в БСП смятат, че партията на Георги Първанов е навредила много на „столетницата“ и е в основата на разцеплението на левицата. Тези социалисти много трудно могат да преглътнат това. Татяна Дончева, която беше изключително острие срещу БСП, ще „срещне“ много хора, които не биха я приели в редиците си, а камо ли да им води листата. Ако ръката се беше подала и към Жан Виденов, и към Красимир Янков и Ангел Димов, всичко щеше да изглежда по различен начин. Сега ще има едни хора, които ще са отвратени от връщането на АБВ в БСП, и ще отидат да гласуват за Жан Виденов или за Красимир Янков. Това коментира анализаторът Нидал Алгафари за Фактор.БГ.

„Корнелия Нинова иска да каже, че ще си затвори очите как АБВ беше в модела „ГЕРБ“, както и за всички хули от Татяна Дончева. Със сигурност тя ще опита да забрави и за ударите на Георги Кадиев, които нанесе на „столетницата“. Трудно ще бъде обаче да го направи с останалите социалисти, които си мислят, че по някакъв начин са предадени. Целта е да има по-добри места в листите за хората на Татяна Дончева и на АБВ. Може би ще последва отлив и хората ще си останат в къщите или ще отидат на море  вместо да са пред урните“, каза още Алгафари.

„Жан Виденов ще потърси т.нар. твърди комунисти в социалистическата партия, хората, които имат други спомени. Ще заложи собствения си имидж на човек, който влезе и излезе от властта абсолютно чист, а не забогатял. Жан Виденов ще хвърля ясни мостове към Русия и ще търси русофилския вот. Ако успее да намери достатъчно добри говорители, които да обедини в кратък период от време, би могъл със своите съратници да промени Народното събрание и в него вече да има ясно „ляво“. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече