Родители на бунт: Приемът в детските градини е пародия!

0

Искаме обяснение за пародията с приема в детски ясли и градини. Това каза за предаването „Добър ден, България“ на Радио „Фокус“ Павлинка Вълчева, един от организаторите на протеста на родители, чийто деца не са приети в столичните детски градини.

Тя припомни, че 10 252 деца са изгубили шанса си да прекрачат прага на общинско детско заведение. По думите ѝ към този момент никой не поема отговорност за този провал. Факт е, че много хора пристигат в София от провинцията с децата си и това е допълнителен натиск върху системата, но за да идват те в столицата, вероятно техните градове не се развиват достатъчно и родителите идват да търсят по-високоплатена работа. Вълчева каза още, че проблемът с общинските детски градини трябва да бъде решен и припомни исканията на родителите.

„Ние не се водим от политически партии, а желаем добро бъдеще за децата си. Искаме обяснение за цялата тази пародия. Ударно строителство, довършване на започнатите обекти в най-кратки срокове и компенсации за всички неприети деца, независимо от тяхната възраст, защото след изтичане на двете години майчинство от 2-ра до 3-та година родителите остават без никаква помощ“, обясни тя.

Павлинка Вълчева каза още, че много от родителите се принуждават да изпращат децата си на частна детска градина или да наемат детегледачка, за да могат да работят, но не всички имат тази възможност. Необходими са разговори за решение на проблема. Протестът на родители на деца, които не са приети в детски градини ще се проведе от 16 до 20 часа пред Столична община (ул. Московска №33). Възможно е в него да се включат и родители на деца, които са приети в общински детски градини, поясни тя.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече