Волен напирал за коалиция с Жан Виденов

0

Волен Сидеров е планувал да се яви на изборите на 11 юли в коалиция с новата партия на Жан Виденов. Преговорите обаче не са се увенчали с успех. Това научи „Уикенд” от свой източник в централата на националистите, а самия Сидеров потвърди.

„Да, вярно е. Потърсих контакт с Жан Виденов за общо явяване на изборите на 11 юли. Оказа се, че не искат да с „Атака”. Мен ме уважават, обаче не искат коалиция – били сме твърде крайни”, обясни Сидеров, потърсен за коментар по актуалната политическа обстановка около подготовката за предсрочния вот.
„Избирателите на „Атака” изразиха своята воля – те са съгласни на коалиция, но само с русофили. Затова потърсих Жан – уважавам го като премиер, защото запази българския суверенитет”, обясни действията си Сидеров.
„Затова вече взехме решение – на изборите ще се явим в коалиция с Национално движение „Русофили“, такава е волята на нашите избиратели”, допълни Волен.
По думите му ново обединение с Красимир Каракачанов и Валери Симеонов е немислимо, гласоподавателите на „Атака” не искат и да чуят за ВМРО и НФСБ. „Древна китайска поговорка гласи – „В една и съща вода два пъти не се влиза”. Същата работа е и партия АБВ на Румен Петков, която мълча и мълчи за чуждите военни бази у нас. През 2006 г., когато протестирахме срещу разполагането на американски военни, полицията, тогава ръководена от Петков, ни биеше”, върна лентата атакист №1.
„Това не е -филство и -фобство, това е грижа да нашия суверинитет. Ако искат Русия и САЩ да си мерят ракетите или химикалките, да отидат на Северния полюс – не да го правят на нашата златна земя”, откровен е Волен.


Жан май е изкукал

Завърналият се от нищото в политическия живот на страната Жан Виденов видимо е изкукал, констатираха с ужас дори най-запалените му почитатели. 62-годишният днес бивш премиер, тласнал страната в най-дълбоката криза, даде смущаващо интервю, което бе публикувано преди седмица във в. „Труд”. От отговорите му, които са били предоставени на вестника в писмен вид, може да се съди за отчетливи ментални смущения. Подобна неадекватност той демонстрира и в „Неделята на Нова”. Всъщност, Виденов дълго време упорито отбягва поканите за интервюта. Той го играеше обиден на медиите и беше категоричен, че му се дължало извинение за несправедливите хули по негов адрес. Сега, покрай завръщането му на политическата сцена, отново дефилира в медиите.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече