Топлата връзка между “Има такъв народ” и ДПС идва от Враца

0

Лъсна топлата връзка на партията на Слави Трифонов – “Има такъв народ” с ДПС. Тя идва от Враца, заявиха представители на местната структура на чалгаря, които недоволстват от спуснатите от София кадри. Ръководителят на ИТН в областта Георги Георгиев бил много тясно обвързан с бившия земеделски министър Мирослав Найденов, който градът не харесва и обвързва с ДПС. Найденов се хвалил навсякъде, че е негов човек и имал около 10 депутата в „Има такъв народ“. На последните местни избори, партията на бившия земеделски министър – „БАСТА“ се коалира именно с ДПС във Враца. По този начин в града обвързват Георгиев и с ДПС, обясниха от местната структура на ИТН. Дори се заговорило за за отстраняването на Георги Георгиев заради провала на последните парламентарни избори и лошия резултат на ИТН в областта на фона на цяла България. ГЕРБ биха с много голяма преднина партията на Слави Трифонов във Враца.

Точно в предната предизборна кампания, структурите във Враца се обявиха срещу “спуснатите” отгоре кандидати в листите на „Има такъв народ“. „Нашият глас за реденето на листите не беше чут от никой остава усещането за задкулисни договорки. За нас е важно с кой да работим и подкрепяме, а не кой ще бяга от листа в листа по областите. Разочаровани сме от забраната за изказване на лични мнения и провеждането на предизборна кампания“, пишеха врачани. Поддръжници на шоумена-политик от Враца публикуваха отворено писмо до него, в което посочваха, че не приемат “спуснатите” от София водач на листата за предстоящите парламентарни избори Георги Георгиев и вторият в нея Иван Хиновски, които са експерти в техните области, но не са познати във Враца.

„Не бяха взети предвид номинациите и предложенията, които направихме. Първите двама в листата почти не са идвали на място и комуникацията с тях е изключително трудна“, настояваха врачани. Те питаха защо научават от медиите кой ще е първият и кой втори в листата. „В крайна сметка членовете ни остават неуважени и манипулирани. Остава усещането за предрешеност и може би за задкулисни уговорки! Затова е важно, когато се определят водачите на листата за парламентарните избори, то това да става след изключително точна преценка. Всяка външно наложена кандидатура без да е обсъдена с хората по места, е тревожен сигнал за нас и води до свиване на поддръжниците“, изтъкваха хората от общинските структури на партията на Слави Трифонов. Поддръжниците на „Има такъв народ“ от Враца, Борован, Криводол, Мездра, Роман, Бяла Слатина, Хайредин, Мизия и Козлодуй подчертават в писмото си, че за тях е важно с кой ще работим и кого подкрепят.

По принцип скандалите в общинските структури на партията на Слави Трифонов избухват един след друг. Те продължават и в момента.

Наскоро стана ясно, че Мая Манолова също се опитва да оплете Георги Георгиев от „Има такъв народ“ и дори иска да го привлече в своите редици. Той беше зам.-председател на комисията по ревизиите в последното Народно събрание, която се оглавяваше от Манолова. Самият Георгиев е изгонен от КПКОНПИ, а сега се явява разследващ орган и стожер срещу корупцията, коментират хора от бившата му служба. Манолова се опитва да го прилапа в редиците на „Изправи се.БГ“ и да напусне ИТН. Георгиев следва Манолова неотлъчно навсякъде. Дори беше с нея при нахлуването им като мутри в „Булгартрансгаз“. Срещу него имаше недоволство в предизборната кампания от структурата на ИТН в област Враца, където той е координатор и беше водач на листата. Местните хора повече харесвали Иван Хиновски, който беше втори в листата, твърдят от партията. Според тях дори за предстоящия нов парламентарен вот се обмисля Хиновски да поведе четата във Враца, защото бил по-благ и по-разпознаваем.

Източник: ПИК

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече