Корнелия разкри как Татяна Дончева извивала ръцете й за коалиция

0

Няма преврат в България, употребата на тази дума беше защитна реакция на ГЕРБ, коментира в ефира на Дарик радио лидерът на БСП Корнелия Нинова. Според нея промените на служения кабинет са нещо нормално, за да се разгради моделът на предишното управление.

Модерната лява партия трябва да отговаря на съвременните изисквания, обясни Нинова и добави, че е много съвременно да се прави политика за намаляване на неравенстово, защото намаляването на доходите е обществен проблем. Кризата задълбочи тези неравенства, посочи тя. 

Ние търсихме повече това, което е общото, което ни събира, не това, което ни разделя, коментира лидерът на левицата във връзка с голямото ляво обединение, за което стана ясно през изминалата седмица. 

Нинова изтъкна, че демографската катастрофа и реформата в здравеопазването са сред общите цели на обединените леви партии.

Лидерът на БСП обясни и причините защо не е било постигнато съгласие за партньорство с Татяна Дончева. Първата пречка било желанието на Татяна Дончева да се промени името на коалицията, което означаваше да събираме отново подписи, непосредствено преди крайния срок за регистрация в ЦИК, разясни Нинова и добави: „Втората претенция беше аз и тя да сме съпредседатели на коалицията. Ние досега имаме 4 партньори, които досега не са били съпредседатели, това е некоректно и към новите и към по-старите ни парньори.“ 

Жан Виденов е изключително честен човек, той е запомнен като такъв. Но правят впечатление богатите хора от неговия кръг. Тази формация е създадена, за да вземе от гласовете на БСП, но всеки има право да прави каквото прецени. Пожелавам им успех, изтъкна Нинова.

Тя обясни кои трябва да са целите на служебния кабинет. На първо място трябва да се направи резивизия на управлението, след това да се осигурят честни и прозрачни избори, на трето място да се осигурят социални мерки, за да се справи икономиката, изброи лидерът на левицата и коментира, че това, което трябва, се върши.

Служебният кабинет следва политиките на БСП от последните 4 години. Ние бяхме предложили да се направи таван на кредитите, за да не се възползват от това олигархията, с малкия и средния бизнес, каза Нинова. 

Според нея истинската промяна означава дълбоки реформи – например служебното правителство може да продължи да дава по 50 лева, но не може да направи пенсионна реформа. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече